ZTE začne v Evropě brzy nabízet Axon 30 Ultra. Ceny se pohybují okolo 20 tisíc Kč

ZTE v polovině dubna představilo model ZTE Axon 30 Ultra určený pro Čínu, ovšem s odstupem času došlo i na jeho globální variantu. Smartphone se dostane do předprodeje 27. května, přičemž k němu zdarma získáte zcela bezdrátová sluchátka LiveBuds, pultový prodej by měl odstartovat 4. června. Základní verze s 8GB RAM a 128GB pamětí vyjde na 749 EUR (cca 19 tisíc Kč), za paměťovou variantu 12/256 GB zaplatíte 849 EUR, tj. zhruba 21 700 Kč. Telefon bude možné předobjednat na evropských stránkách ZTE, což platí i pro zájemce z Česka.

Nový topmodel od ZTE půjde přímo proti zavedenějším topomodelům, a v jeho výbavě nebudou žádné velké kompromisy. O zobrazování se postará dvakrát zakřivený 6,67" AMOLED displej s rozlišením Full HD+ a až 144Hz obnovovací frekvencí. Na zádech budou k dispozici čtyři fotoaparáty, tři z nich mají shodné rozlišení 64Mpx (hlavní snímač, širokáč a teleobjektiv). Doplní je 8MPx periskopický teleobjektiv s 5× zoomem. Videa natočíte až v rozlišení 8K, výkon obstará Snapdragon 888. Napevno integrovaná baterie o kapacitě 4 600mAh podporuje 65W rychlodobíjení.

Představovací video ZTE Axon 30 Ultra 5G:

Naše preview ZTE Axon 30 Ultra si můžete přečíst zde. S níže postaveným ZTE Axon 30 Pro se v Evropě, alespoň prozatím, nepočítá.

Diskuze (1) Další článek: Další levná Motorola v prodeji. Řada Moto G se postupně zahušťuje

Témata článku: ZTE, , , , , , , , , , , , , , , ZTE Axon 30 Ultra 5G, Full HD, Česká republika, Rozlišení, Evropa, Bezdrátová sluchátka