Xiaomi připravuje nadstavbu MIUI 13. Známe datum premiéry i některé novinky

Grafická nadstavba MIUI 12.5 od Xiaomi se ještě zdaleka nedostala na všechny telefony, a čínský výrobce už chystá premiéru nové nadstavby MIUI 13. Xiaomi se sice loni vyhnulo smolné třináctce, letos se to už nepovede. Oficiálně bude nadstavba představena 25. června, a máme prý počítat i s tím, že ve stejný den Xiaomi ukáže i první telefon, který na ní poběží. Podle zákulisních informací by se mělo jednat o Xiaomi Mi Mix 4

MIUI 13 bude primárně představeno pro čínský trh, na oznámení globální verze nadstavby přijde čas později. Ostatně není kam spěchat, protože např. na telefonech značky Poco se teprve testuje betaverze MIUI 12.5, a to zřejmě potrvá ještě několik dalších měsíců. A co čekat od MIUI 13? Mezi největší novinky má patřit vylepšený režim virtuální paměti, která rozšíří paměť RAM. Telefon k tomu využije část rychlého vnitřního úložiště. A zatímco u MIUI 12.5 bylo rozšíření paměti maximálně o velikosti 1 GB, v MIUI 13 si RAM rozšíříte zřejmě až o 3 GB!

Představovací video k nadstavbě MIUI 12.5:

V případě topmodelů s 8GB pamětí zřejmě funkce nebude nijak moc užitečná, profitovat z ní však budou levné smartphony, které jsou osazeny 2 až 4GB RAM. Nebude se sice jednat o plnohodnotnou operační paměť, spíše o jakýsi „buffer“ pro přednačítání aplikací (resp. pro jejich udržení v paměti pro rychlé spuštění), jehož přínos by měl být, zejména u modelů v nejnižším cenovém spektru, patrný dost výrazně. Všechny novinky MIUI 13, včetně telefonů, na které se nová nadstavba dostane, budou známy koncem června.

Via Gizchina

Diskuze (1) Další článek: Rýsuje se čtvrté esko. Samsung už na svém webu zmiňuje model Galaxy S21 FE

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Datum, Xiaomi MIUI, Via GizChina, Novinka, Been, Telefon