Xiaomi Mi Watch Revolve Active: nové chytré hodinky podporují Apple Health

Čínské Xiaomi představilo v září loňského roku v Indii chytré hodinky Mi Watch Revolve. Tento týden jsme se dočkali nové iterace, která k názvu přidává další slovo – Active. Na pohled vypadají skoro stejně jako předchozí verze, ale nabídnou lepší specifikace a funkce.

Xiaomi Mi Watch Revolve Active mají kruhový AMOLED displej o průměru 1,39" s rozlišením 454 × 454 obrazových bodů. Zobrazovací jednotka nabídne nejen jemnost 326 ppi, ale také vysoký jas až 450 nitů, který by měl garantovat velmi dobrou čitelnost na přímém slunci.

Xiaomi Mi Watch Revolve Active

Hodinky Mi Watch Revolve Active jsou vybaveny novým algoritmem LifeQ Health pro sledování životních funkcí a měření dopadu fyzické aktivity s ohledem na sportovní profil a údaje o srdečním tepu. Přichází také s podporou hlasové asistentky Amazon Alexa.

Z hlediska sledování sportovních aktivit potěší podpora 117 typů sportů, včetně 17 profesionálních režimů. Patří mezi ně například jóga, HIIT, triatlon, plavání a řada dalších. Díky odolnosti proti vodě do 5 ATM je s nimi možné plavat nebo se potápět.

Při outdoorových aktivitách umí hodinky zaznamenávat a přesně měřit absolvovanou trasu. Pro tyto účely jsou vybaveny 12nm čipem GPS, který údajně nabízí až o 85 % vyšší přesnost. Kromě amerického satelitního pozičního systému podporují také ruský GLONASS.

Hodinky umí sledovat a vyhodnocovat spánek, kontinuálně monitorovat srdeční tep či měřit úroveň stresu a fyzické energie. Nechybí ani možnost měření úrovně okysličení krve (SpO2) či nejvyššího množství kyslíku, které jste schopni využít (VO2 max).

Propojení s Apple Health

Energii zajišťuje akumulátor s kapacitou 420 mAh, který by měl na jedno nabití vydržet až čtrnáct dní běžného používání. Hodinky lze nabíjet pomocí magnetické nabíjecí stanice, jež je součástí balení. Nabití z 0 na 100 % by mělo trvat přibližně hodinu a půl.

Pochopitelně nechybí propojení s mobilní aplikací Xiaomi Wear, ve které lze vyhodnocovat naměřené hodnoty a sledovat podrobné statistiky. K dispozici je možnost změny ciferníku (na výběr jich je více než 110), zobrazování notifikací z telefonu, upozornění na příchozí hovory či ovládání hudebního přehrávače v mobilu.

Údaje o sportovních aktivitách a fyzickém stavu lze synchronizovat s aplikací Strava. Možná poněkud překvapivě umožňuje indická verze hodinek synchronizaci nasbíraných dat také se zdravotní platformou Apple Health.

Hodinky Xiaomi Mi Watch Revolve Active bude možné zakoupit v Indii od 25. června 2021 za 9 999 rupií, což je v přepočtu asi 2 890 Kč. V první fázi budou však nabízeny za akční cenu 8 249 indických rupií, tedy cca 2 380 českých korun. Dostupnost na dalších trzích v tuto chvíli není potvrzena.

Diskuze (3) Další článek: O2 jde naproti uživatelům Applu. Bude s nimi komunikovat přes iMessage

Témata článku: , , , , , , , , HIIT, Apple Health, Sportovní aktivita, GLONASS, Chytré, Srdeční tep, Xiaomi Wear, Active,