WhatsApp je prý nejbezpečnější komunikační aplikace. Nově začne šifrovat i zálohy

Komunikační aplikace WhatsApp už pět let nabízí end-to-end šifrování, které se brzy rozroste i o šifrování záloh. V případě, že budete chtít své konverzace, z obav o ztrátu telefonu nebo při přechodu na nový model, zálohovat na Androidu (Google Disk) nebo na iOS (iCloud), budou tak moci být šifrované. Ovšem, ne defaultně, šifrování si budete muset nastavit přes Nastavení - Chaty - Zálohy - Koncové šifrování. V současné verzi aplikace zatím tato možnost chybí, měla by však přibýt s budoucím updatem aplikace.

Jakmile funkci aktivujete, bude třeba ještě před zálohování zadat heslo dle vašeho výběru nebo 64ciferný šifrovací klíč, který budete znát jen vy sami. Pokud tímto způsobem zašifrujete své chaty, Google ani Apple nebudou mít žádnou možnost, jak tyto zálohy rozklíčovat. Facebook se navíc chlubí tím, že žádný globální messenger neposkytuje zabezpečení na tak vysoké úrovni, čímž chce dát zcela jistě zapomenout na nové podmínky WhatsApp, které v letošním roce způsobily velkou kontroverzi a částečně i odliv uživatelů. Nakonec se však ukázalo, že přijetí podmínek není povinné. Pokud budete obrazovku s novými pravidly neustále zavírat, nové podmínky pro vás platit nebudou.

Jak ve WhatsApp aktivovat funkci Multidevice?

Funkce pro šifrování záloh se ve WhatsAppu objeví postupným tempem, a to u těch uživatelů, kteří budou využívat poslední verzi aplikace.

Zdroj fb

Diskuze (19) Další článek: Fujifilm Instax Link Wide je mobilní tiskárna na cesty. K fotkám vloží i link na video

Témata článku: , , , , , , , , Multidevice, Google Disk, Aplikace, Zálohování, Funkce, Nastavení - Chat, Komunikační aplikace,