WhatsApp Call Links. Stačí jen odeslat odkaz a kdokoliv se může připojit k vašemu probíhajícímu hovoru

Aplikace WhatsApp zavádí novou funkci WhatsApp Call Links, která podstatně zjednoduší plánování a sdílení probíhajících hlasových a video hovorů. Jedním kliknutím bude možné nasdílet odkaz hovoru a poslat jej prakticky komukoliv. A to i těm, které nemáte ve svém seznamu kontaktů. Protistrana však musí mít nainstalovanou aplikaci WhatsApp, jinak se ke sdílenému hovoru nepřipojí. Tato funkce sice vypadá jen jako drobnost, v praxi by mohla být často využívána.

Sdílení probíhajících hovorů sice není žádná světoborná novinka, WhatsApp je však globální gigant, jemuž přidání nových funkcí tradičně trvá dost dlouho. WhatsApp se chce tímto softwarovým přídavkem zase o krok přiblížit populárnímu Zoomu, jakožto převážně mobilní alternativa. Aplikaci v mobilu si však můžete propojit s aplikací pro počítač či s webovým rozhraním.

Klepněte pro větší obrázek
WhatsApp přidává rychlé sdílení odkazů na probíhající videohovory a hlasová volání

Mark Zuckeberg na svém Facebooku informoval o tom, že bude funkce uživatelům postupně zapínána v následujících dnech, resp. v průběhu celého týdne. Současně vývojáři testují i šifrované videovolání až pro 32 účastníků, k němuž budeme bližší detaily znát již velmi brzy.

WhatsApp dostal za poslední tři měsíce hned několik velkých aktualizací. Dočkali jsme se kompletních rychlých reakcí na zprávy, zpřístupnění migrace chatů z Androidu na iOS (dříve to fungovalo jen obráceně), tichého opuštění konverzací, rychlejší desktopové aplikace pro Windows či přijmutí hovorů na hodinkách se systémem Wear OS. Vývojáři aplikace WhatsApp, která vznikla již v roce 2009, tak mají i po třinácti letech stále co vylepšovat.

Váš názor Další článek: Google už nevydržel čekat. Kompletně odhalil design a barevné varianty hodinek Pixel Watch

Témata článku: , , , , , , , , , Hovor, Sdílení, Odkaz, Webové rozhraní, Plánování, Počítač, Funkce, Aplikace,