Vivo vyvinulo vlastní kamerový čip V1. Má přispět ke zvýšení kvality nočních snímků

Vivo je známé hlavně jako výrobce koncových zařízení, zejména chytrých telefonů. Poslední dobou jsou ale patrné snahy firmy posílit svou pozici v oblasti mobilní fotografie. Důkazem je úzká spolupráce se společností Zeiss (víc v naší reportáži) a také nedávno nově vyvinutý vlastní kamerový čip V1. Vývoj trval dva roky a podílelo se na něm více než 300 výzkumných expertů. hhhh

Klepněte pro větší obrázek

Vivo se nechce spoléhat pouze na řešení dodávaná třetí stranou, a tak vyvinulo vlastní čip, který slouží ke zpracování obrazu získaného mobilními fotoaparáty. Čip je kombinací hardwaru a umělé inteligence, má přinést vyšší rychlost zpracování obrazu, dosáhnout lepších vizuálních vylepšení a zároveň má přispět k nižší spotřebě baterie.

Lepší noční fotky i video

Hlavní vylepšení má V1 přinést při fotografování v horších světelných podmínkách. Díky funkci Real-Time Extreme Night Vision může uživatel vidět náhled snímkz v reálném čase a podle toho upravit expozici nebo se vyhnout nadměrnému přesvětlení nočního snímku. Funkce Super Night Video zase zvyšuje ostrost a jas videí pořizovaných v noci.

Technologie redukce šumu a zvýšení jasu dokáže pomocí AI algoritmu monitorovat okolní světlo, oddělit snímané objekty od šumu v pozadí a zachovat detaily. Při záznamu videa za slabého osvětlení umožňuje nová technologie interpolace záběrů provádět odšumování a vkládání snímků na úrovni 4K 30FPS MEMC. Díky tomu je V1 schopen interpolovat více snímků ve fotografiích s nízkou snímkovou frekvencí pomocí algoritmů, které snižují šum a rozmazání.

Představení fotočipu Vivo V1:

Při zpracování stejného výpočetního algoritmu vysokou rychlostí je spotřeba energie čipem V1 až o 50 % nižší ve srovnání s použitím pouze softwarové implementace. Čip V1 tak zvyšuje výpočetní výkon procesoru obrazového signálu (ISP) a zároveň snižuje zatížení hlavního čipu ISP. Díky tomu se snižuje i spotřeba energie – zejména při snímání v režimu Super Night Video.

Váš názor Další článek: Mony Mint je smartphone pro milovníky malých telefonů. Je velký jako platební karta

Témata článku: Vivo, , , , , , Zvýšení kvality, ISP, Spotřeba energie, Čip, Snímek, Zpracování,