Vivo V21 vrací módu tenkých smartphonů. Není to ale na úkor výbavy

Vivo začalo nedávno na českém trhu prodávat smartphone Vivo V21. Jde o první v tuzemsku dostupný model z řady V, která v portfoliu zastupuje střední třídu elegantních a cenově dostupných zařízení. Právě takový je i model V21. Chlubí se zejména nízkou tloušťkou 7,3 mm.

Závody o co nejštíhlejší zařízení výrobci přestali pořádat před více než pěti lety, zjistili totiž, že to není úplně nejdůležitější parametr, který zákazníci požadují. Vivo V21 ale ani přes nízkou tloušťku svoji výbavu nemuselo nijak zásadně omezovat. Baterie má slušnou kapacitu 4 000 mAh, podporuje rychlé dobíjení s výkonem až 33 W a dostalo se dokonce i na základní voděodolnost proti postříkání IP52.

Rozhodně nadstandardní jsou opticky stabilizované foťáky na přední i zadní straně, nezklame ani 6,4palcový AMOLED displej s 90Hz obnovovací frekvencí. O výkon se stará procesor MediaTek Dimensity 800U doplněný o 8 GB RAM a 128GB vnitřní úložiště. Telefon podporuje 5G sítě a nechybí ani NFC.

Menším ústupkem je chybějící 3,5mm jack a chybějící bezdrátové dobíjení – tyto funkce ale nemají ani mnohé tlustší telefony, takže jejich absenci nelze automaticky připisovat nařízené dietě. Souvisí s ní ale zřejmě chybějící stereo reproduktory – na tělo se vešel pouze jeden. I tak je Vivo V21 zajímavým modelem, který stojí za povšimnutí. Prodává se ve světle a tmavě modré variantě za 10 000 Kč.

Diskuze (2) Další článek: Jak fotí Oppo Reno5 5G: sebejistý za dne, v noci pomůže umělá inteligence

Témata článku: Vivo, , , , , SMA, Tloušťka, Výbava, Model, Tenký smartphone, Móda, Úkor, Dobíjení, MediaTek Dimensity