Vivo slíbilo tříletou softwarovou podporu pro budoucí modely vlajkové řady X

Vivo zatím na českém trhu prodává pouze trojici levnějších modelů ze smartphonové řady Y, brzy ale mohou přijít i pokročilejší modely, které čínský výrobce už nabízí na jiných evropských trzích, např. v Německu, Polsku nebo ve Francii.

Špičkovou řadou u Vivo je série označená písmenem X, aktuálně v Evropě zastoupená modelem vyšší střední třídy Vivo X51 5G. Globálně už ale byla představena i rodina modelů Vivo X60, které představují to nejpokročilejší z dílny čínského výrobce.

Právě řady X se týká příslib Vivo, že pro všechny budoucí modely této řady uvedené od července 2021 bude platit tříletá softwarová podpora operačního systému Android ze strany výrobce. To se týká nejen pravidelných bezpečnostních záplat, ale i velkých funkčních aktualizací systému. Tímto způsobem chce Vivo udržovat své telefony aktuální na všech evropských trzích, v Indii a Austrálii.

Výrobce tak reaguje nejen na stále se prodlužující průměrnou dobu obměny smartphonů ze strany zákazníků, ale i kroky konkurenčních výrobců, kteří aktualizaci softwaru začínají považovat za hlavní prioritu zákaznické spokojenosti. Tříletou aktualizaci u vybraných modelů už přislíbil např. Samsung, HMD Global (výrobce smartphonů Nokia) nebo dokonce i LG, které přitom s vývojem nových telefonů letos skončilo.

Via: PR Newswire

Váš názor Další článek: Nejlépe vybavené Xiaomi je v prodeji. Mi 11 Ultra nepřipouští kompromisy

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , Podpor, Operační systém, Evropa, Model, Německo, Budoucí model, Rodina, Výrobce, SLI, Dílna, Francie, Pro +,