Vive Flow. HTC ukázalo kompaktní brýle pro virtuální realitu, které propojíte se svým smartphonem

Značka HTC se sice pomalými kroky v segmentu smartphonů snaží o nesmělý návrat, daleko silnější pozici má však ve světě virtuální reality. Ten nově obohatila o brýle virtuální reality Vive Flow, které jsou samostatným mobilním zařízením. Jen není vyžadováno spojení s počítačem, ale s telefonem. Tvarově připomínají klasické brýle, a hmotnost se, i přes veškerou elektroniku, drží na přijatelné metě 189 gramů.

Zobrazování zajišťují dva LCD displeje s rozlišením 1 600 × 1 600 pixelů se 75Hz obnovovací frekvencí, které v součtu zajišťují 100° úhel pohledu. Každou z čoček si můžete ručně přeostřit na jednu ze sedmi úrovní ostrosti, takže si Vive Flow nemusíte nasazovat přes dioptrické brýle. HTC brýle osadilo větráčky, které zabraňují tomu, aby se vám při jejich nasazení potila tvář a zamlžovala optika. Potřebný nabíjecí výkon 7,5W do brýlí dostanete skrze nabíječku nebo powerbanku, na přepnutí zdroje napájení máte díky integrované minibaterii zhruba pět minut.

Představení brýlí HTC Vive Flow:

Součástí brýlí jsou dva mikrofony s redukcí šumu a dva reproduktory, interní paměť má kapacitu 64 GB a doplněna je 4GB operační pamětí. Na brýlích najdeme i dva fotoaparáty, které slouží pro zobrazení aplikací a hlavní nabídky v rozšířené realitě. HTC údajně pracuje na tom, aby tyto kamery v brzké době dokázaly trackovat pohyb vašich rukou (tzv. 6DoF tracking). Zatím tak k ovládání musíte používat připojený smartphone, s nímž brýle komunikují přes Bluetooth 5.0 nebo Wi-Fi, a nezapomnělo se ani na Miracast.

Brýle mají primárně sloužit pro relaxaci, pomohou vám při usínání nebo při práci ve virtuálním světě, v obchodu samozřejmě nechybí ani různé zážitky nebo plnohodnotné hry. Pro využití brýlí je vyžadováno spárování s kompatibilním telefonem v němž běží minimálně Android 9. Brýle je možné pořídit do konce října v předprodeji, výrobce k nim zdarma přibalí pouzdro přenášení a navrch přihodí i část placeného obsahu. Vivo Flow stojí v Evropě 569 EUR, tj. necelých 15 tisíc korun.

Zdroj Vive

Diskuze (11) Další článek: Týden mobilně: Smartphony nás mohou sledovat, i když jim to zakážeme. Co s tím?

Témata článku: HTC, , , , , , , , , , SMA, Mobilní zařízení, Propojit, Flow, Pro +, Úkaz, F +, Přenášení, Čočka, HTC Vive Flow, Elektronika, Počítač, Představení, VIVE Flow, Evropa,