Toto jsou nejočekávanější smartphony letošního roku. Na které z nich se vyplatí počkat?

  • Hned začátkem roku se mobilní svět rozjíždí na plné obrátky
  • Před námi je největší mobilní veletrh MWC a další akce
  • Tohle budou mobilní premiéry, které si letos nenechte ujít

Od roku 2024 máme, nejen my v redakci, velká očekávání. Mobilní výrobci mají na „rok generativní umělé inteligence v mobilu“ velké plány, a tak se můžeme těšit na několik velkých mobilních premiér. Oproti loňsku je už hned v lednu jasné, že představení minimálně několika telefonů bude uspíšeno. Skoro jako by se výrobci nemohli dočkat, až nám své novinky předvedou v plné parádě. Jenže tu máme i dávno známé telefony, které stále čekají na evropskou premiéru...

Pro evropský trh je nejzásadnější veletrh MWC v Barceloně, který se uskuteční na konci února. Zásadní oznámení tam chystají hned tři velké značky mobilního světa. A ještě předtím už stihl svoje novinky představit jihokorejský Samsung a čínský OnePlus. To neznamená, že dál už by nebylo na co se těšit. Čekají nás premiéry během celého roku až do podzimu, kdy přijdou nové Pixely a iPhony.

Pojďme se podívat na nejzajímavější očekávané mobilní premiéry letošního roku.

Honor Magic6 Pro

Očekávané uvedení: 25. února 2024

Také Honor na letošní rok chystá premiéru svého topmodelu, kterou okoření spoluprací se značkou Porsche. Budou tak vznikat smartphony ve speciální edici Porsche Design, a první uvidíme hned 11. ledna. Ovšem toto datum znamená pouze čínskou premiéru telefonu, přičemž ta globální by se měla odehrát s odstupem několika měsíců. 

Klepněte pro větší obrázek
Toto je první oficiální fotografie Honoru Magic6 Pro

Po vizuální stránce se toho oproti Magic5 Pro zřejmě moc nezmění. Telefon bude mít i nadále dominantní kruhový fotomodul se třemi fotoaparáty zarovnanými do trojúhelníku. Bude se jednat o hlavní snímač, širokáč a teleobjektiv, který by měl nabídnout rozlišení 160 Mpx. Mezi foťáky je uvedený popisek „100x“, což naznačuje, že Honor v rámci hybridního přiblížení dorovná Samsung. Výkon telefonu zajistí Snapdragon 8 Gen 3.

Diskuze (48) Další článek: Letos dorazí na trh telefony bez reproduktorů. Zvuk se vrátí zpět na čelní plochu, bude vystupovat z displeje

Témata článku: Apple, Google, Motorola, Oneplus, Oppo, Samsung, Sony, Xiaomi, , , , , , , , , , , , , , , , , ,