Vsadí Samsung u levných modelů na čipsety MediaTek?

Samsung se v rámci levných modelů doposud spoléhal na vlastní čipsety Exynos. Buď se jednalo o výběhové modely loňských generací nebo procesory nižší třídy. Někdy jsme u low-end Samsungů také vídali procesory méně známých výrobců, např. Spreadtrum. V tuto chvíli se však živě spekuluje o tom, že Samsung u těch nejlevnějších modelů přesedlá na čipsety od MediaTeku.

Podle spekulací podepsal Samsung se společností MediaTek smlouvu na dodávky 10 procent vyrobených čipsetů nižší třídy. V rámci vyšší třídy má MediaTek nejžhavější želízko v ohni, 10nm desetijádrový procesor Helio X30. V tomto směru se však neočekává žádná spolupráce, protože se Samsung již několik let, alespoň v Evropě, spoléhá na své nejvýkonnější Exynosy.

Zdali se spekulace potvrdí, bude jasné až s představením dalších modelů nižší třídy. Odhadujeme, že by se čipsety MediaTek mohly u Samsungu objevit již u řady Galaxy J (2017).

Via Phonearena

Diskuze (1) Další článek: #DetoNote. Galaxy Note 7 je bomba, doslova. Sesbírali jsme nejlepší vtípky

Témata článku: Samsung, , , , Čipset, Nejvýkonnější exynos, Mediate, Čip, Levný model, Samsun, Sam, Exynosy, Spreadtrum, Model, Nejlevnější model, Med, Mode