Virtuální RAM brzy dorazí i do vybraných Samsungů. První vlaštovkou je Galaxy A52s 5G

V mobilním světě se začíná pomalu prosazovat trend virtuální RAM, který jsme blíže poodhalili v tomto článku. Jedná se o řešení, které dokáže využít část vnitřního úložiště jako přídavnou operační paměť. Nezáleží přitom na tom, jak rychlé interní úložiště máte, virtuální RAM je využita jako prostor navíc, kam si může systém po vyčerpání fyzické RAMky „odložit“ aplikace na pozadí místo toho, aby je automaticky ukončil.

Virtuální RAM v současné době používají vybrané modely značek Xiaomi, Vivo, OnePlus, Realme a brzy se k nim přidá i Samsung. Pro zprovoznění virtuální RAM navíc stačí jen softwarová aktualizace, což je právě případ Samsungu Galaxy A52s 5G, který tuto funkci dostává formou aktuální softwarové aktualizace. 

V řadě Galaxy se funkci přezdívá „RAM Plus“, a konkrétně u zmiňovaného modelu má virtuální operační paměť kapacitu 4 GB. Zatím však není jasné, u jakých modelů bude funkce k dispozici, resp. zda se dostane třeba i do některých ze starších modelů. První pohled na Galaxy A52s 5G si můžete přečíst zde.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Oficiální představení Samsungu Galaxy A52s 5G:

Via MySmartPrice

Diskuze (2) Další článek: Apple vyhrál soud s Epicem. Musí však povolit alternativní způsoby platby v obchodě App Store

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy A52s 5G, Samsun, Model, RAM Plus, Zprovoznění, Trend, Vlaštovka,