Toto mají být „finální“ specifikace chystaného Samsungu Galaxy Note 8

Po zveřejnění fotografií na svém Twitteru vydal Evan Blass na svém webu i údajné „finální“ specifikace Samsungu Galaxy Note 8. Podle jeho vyjádření by se hardwarové specifikace telefonu do oficiálního představení (23. srpna) již neměly změnit. Samotné hardwarové detaily ostatně nejsou nijak překvapivé, protože rámcově odpovídají dřívějším spekulacím.

Samsung Galaxy Note 8 bude designově vycházet z modelů řady Galaxy S8, zachována zůstane i odolnost dle normy IP68. Dominantou čelní strany bude větší 6,3" Super AMOLED displej s rozlišením 1 960 × 1 440 pix a poměrem stran 18,5:9. Díky většímu displeji narostly i rozměry celého smartphonu na 163 × 75 × 8,5 mm. Hmotnost telefonu zatím není známa, do útrob by se měla vměstnat 3 300mAh baterie, kterou půjde nabíjet i bezdrátově.

Regulátory hlasitosti na levém boku doplní tlačítko Bixby, na pravé straně najdeme pouze zamykací tlačítko. SIM kartu a microSD vložíte do šuplíku na horní hraně, na té spodní pak očekávejte konektor USB-C, reproduktor a také slot pro „zacvakávácí“ pero S Pen. Záda nabídnou duální fotoaparát, a to 12Mpix širokoúhlý snímač (f/1.7) a telefoto objektiv (f/2.4), který umožnit pořídit fotky až s dvojnásobným přiblížením. Oba snímače mají podporovat optickou stabilizaci, selfie kamerka nad displejem bude osmimegapixelová.

Telefon bude v Evropě, stejně jako „es osmičky“, postaven na Exynosu 8895, který je vyráběn 10nm technologií. Základní verze modelu bude mít 64GB úložiště, ke kterému můžeme připočíst podporu microSD karet. Vylepšení se má dočkat operační paměť, která povyroste ze 4 na 6 GB. Note 8 se má na trh nejprve dostat v černé a zlaté, se zpožděním přijde na trh šedá a modrá. Zda se specifikace potvrdí, uvidíme již 23. srpna, kde bude telefon představen.

Po loňském nepovedeném Notu 7 zavedl Samsung celou sérii opatření: 

Zdroj Venturebeat

Diskuze (20) Další článek: V srpnovém ceníku T-Mobilu najdeme Xperii L1 a Samsungy J3 a J5 (2017)

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Note, Základní verze, Sam, Samsun, Oficiální představení, Galax Note, Tlačítko Bixby, Olixar, Zamykací tlačítko,