Synaptics představil čtečku otisků v displeji. Dostane ji už Galaxy S9?

Společnost Synaptics právě oznámila spuštění výroby nového modulu pro snímání otisků prstů. Má označení Clear ID FS9500 a schová se pod povrch displeje. Nový skener otisků je k dispozici pro TOP5 světových výrobců a je speciálně navržen pro bezrámečkové OLED panely. Znamená to, že bychom se čtečky zabudované pod displejem mohli dočkat již u brzkého Samsungu Galaxy S9?

Nová čtečka snímá otisky poté, co se prstem dotknete vyhrazené části krycího skla displeje. Synaptics dodává, že je technologie 2× rychlejší, než alternativní snímání „3D facial“, čímž má společnost zcela jasně na mysli skener obličeje Face ID u iPhonu X. Čtečce nevadí vlhké, studené ani teplé prsty, a protože je chráněna sklem displeje, je odolná proti poškrábání a vodě. Odemykání jedním dotykem prstu na displej bude užitečné zejména v situaci, kdy je telefon položen na stole nebo umístěn v autodržáku.

Nová čtečka je doslova „nabušena“ bezpečnostními funkcemi a řešeními. Pod zastřešujícím názvem SentryPoint můžeme najít funkce Quantum Matcher (adaptivní porovnávání uloženého otisku), Pure Print (technologie „proti podvádění“ využívající umělou inteligenci při porovnávání podstrčených otisků a skutečných prstů) a Secure Link (podpora TLS protokolu u ECC autentikace a šifrování AES).

Rychlost odemčení telefonu pomocí čtečky otisků prstů v displeji (Zdroj: Digitaltrends):

Kevin Barber, víceprezident a generální manažer Synaptics Mobile Division dodává: „Uživatelé preferují autentikaci na přední straně telefonu, a protože se odvětví rychle přesouvá k bezrámečkovým OLED Infinity displejům, je přirozeným umístěním snímače samotný displej. Snímače Clear ID od Synaptics jsou rychlejší, pohodlnější a bezpečnější, než alternativní biometrické snímače a použití optické technologie znamená výrazný inovační posun kupředu a příležitost pro trh smartphonů“.

Via Phonearena

Diskuze (15) Další článek: Ještě rychlejší nabíjení. Ale Qualcomm Quick Charge 4+ má i jiné trumfy

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy s, TLS, Čtečka, ? Displej, Kevin, Galaxy s, Porovnávání, Ostatní výrobci, Pře, Otisk, Uložený otisk, Světový výrobce, DOS,