Smysluplné využití 108MPx foťáku? Galaxy S11 má nabídnout 100× Space Zoom!

Fotoaparát u Samsungů Galaxy S11 a Galaxy S11+ má prý být takový, jaký jsme u smartphonů ještě nikdy neviděli. A pokud se spekulace z řeckého zdroje potvrdí, můžeme se těšit na focení až se 100× Space Zoomem! Základní fotoaparát topmodelů Samsungu pro rok 2020 má nabídnout rozlišení 108 MPx, doplňkový 48MPx teleobjektiv s periskopickou soustavou čoček zase poskytne 10× optický zoom. A pokud se výstup obou snímačů spojí, může vzniknout snímek až se 100× hybridním zoomem.

Již samotná úroveň detailů zachycených 108MPx snímačem, který jihokorejci vyrobili ve spolupráci s čínským Xiaomi, je velmi vysoká, a pokud se k tomu přidá optické přiblížení, mohou být fotografie s vyššími úrovněmi hybridního zoomu stále slušně ostré. Neděláme si iluze, že by u 100× zoomu byla fotografie stále dokonale zaostřená, ale možná půjde do hry umělá inteligence, která výsledný obraz ještě trochu vylepší. A samozřejmě bude záležet i na okolních podmínkách, kde budete přiblížené snímky pořizovat.

Samsung si označení Space Zoom již začátkem listopadu registroval u Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO), takže je zřejmé, že hlavní novinky se u budoucích topmodelů Samsungu budou točit okolo mobilní fotografie a natáčení videí (až 8K s 30 fps). Další vítanou novinkou mají být větší kapacity baterií, od 4 000 mAh (Galaxy S11e) až po 5 000 mAh (Galaxy S11+). SAMOLED displeje mají mít obnovovací frekvenci 120 Hz, vysoký výkon dodá čipset nový generace Exynos 990 doplněný až 12GB RAM. Představení řady Galaxy S11 se očekává 11. nebo 18. února 2020.

Přehled aktuálních topmodelů řady Samsung Galaxy S10:

Zdroj Technmaniacs

Diskuze (3) Další článek: Bill Gates: Nebýt antimonopolních tahanic, Windows jsou dnes v každém telefonu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Fotografie, Úroveň detailů, Snímač, F +, MAh, Spáč, Foťák, Smysluplné využití, Úřad Evropské unie