Samsung začne v prosinci prodávat univerzální brýle Gear VR

Samsung koncem září představil novou verzi brýlí virtuální reality, Gear VR, která se konečně zbavila přídomku „Innovator Edition“. Jedná se tedy o finální variantu brýlí, která je oproti předchůdcům nepatrně vylepšená, levnější a také víceméně univerzální. Do nových Gear VR totiž můžete vložit Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ i Galaxy Note 5. Doposud byla uvedene verze Gear VR pro Galaxy Note 4 a Gear VR pro Galaxy S6 a S6 Edge.

Nová verze brýlí Gear VR měla být v ČR v prodeji již začátkem listopadu, nakonec se však opozdila až na začátek prosince. Cena nových Gear VR, které se budou prodávat pouze v černém barevném provedení, je stanovena na 3 499 Kč s DPH.

Za samotnými brýlemi stojí spolupráce Samsungu a společnosti Oculus. Právě ta publikovala na svém blogu podrobnosti o obsahu pro novou verzi virtuálních brýlí. Spolu se spuštěním jejích prodejů se v obchodě Oculus Store objeví hned několik herních titulů. Jedná se o Land's End (Ustwo Games), Bandit Six: Salvo (Climax Studios), Dead Secret (Robot Invader), Gunjack (CCP) a Anshar Wars 2 (OZWE).

Dalším přídavkem je aplikace Oculus Arcade, ve které budete moci hrát na virtuálním herním automatu 20 starších her, jmenovitě např. Pac-Mana, Sonic the Hedgehog nebo hru Gauntlet. V aplikaci Oculus Video bude k dispozici více než 70 plnohodnotných filmů ze studií 20th Century Fox a Lionsgate, otázkou však je, zdali přístup k nim nebude nějak dodatečně zpoplatněn. Dále bude k dispozici na 9 tisíc videí z portálu Vimeo a živé streamování z platformy Twitch.tv.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V Gear VR si budete moci zahrát staré arkádovky nebo sledovat vaše oblíbené „streamery“ z Twitch.tv

Do aplikace Oculus 360 Photos bylo přidáno na 200 tisíc prostorových snímků, takže můžete virtuálně cestovat doslova po celém světě. Posledním přídavkem je Oculus Social, jakýsi pokus o spojení s přáteli ve virtuální realitě, např. při sledování videí. Znamená to, že při sledování filmu ve virtuálním kině bude vedle vás sedět váš „virtuální“ kamarád? Zatím nevíme, ale necháme se překvapit. 

Via Oculus

Váš názor Další článek: Přijde Galaxy S7 už v lednu? Čipset je ve výrobě, na FW se pracuje

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Arcade, Studios, Živé streamování, Century, Brýle gear, Sonic the Hedgehog