Samsung za první měsíc prodal 8 milionů Galaxy S9. Na rekordní S7 to nestačí

Statistická agentura Canalys publikovala zprávu, podle které Samsung za první měsíc dodal na trh 8 milionů Galaxy S9 a S9+. Na stejnou metu se Samsung dostal i s loňskými modely Galaxy S8 a Galaxy S8+, ovšem daleko lépe se před dvěma lety vedlo modelu S7, kterých se prodalo o milion více.

Z celkem osmi milionů „es devítek“ se jen do USA vyvezlo 2,8 milionů kusů, Jižní Korea má téměř milión. Větší zájem byl v prvním měsíci o větší verzi Galaxy S9+, zejména díky duálnímu fotoaparátu. Za slušnými čísly stojí zejména široká dostupnost telefonu po celém světě, agresivní marketing, slevy i různé trade-in programy. V ČR běží šrotovné, kdy stačí dát na protiúčet starý telefon a nový získáte se slevou. Stejná akce v březnu platila i pro předobjednávky.

Čísla od Canalys výrobce nijak nekomentuje, víme pouze, že do konce očekává prodej 45 milionů kusů S9. Dostane se na cílovou metu nebo budou prodeje nižší?

První pohled na Samsungy Galaxy S9 a Galaxy S9+:

Diskuze (10) Další článek: Samsungu výrazně narostla ziskovost. Hlavně díky Galaxy S9 a produkci komponent

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 256GB, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy S9+ 256GB, Trade-in program, Starý telefon, GAL, Milión kusů, Jižní Korea, Celý svět, Model, Meš, Galaxy s, Velká verze,