Samsung v průběhu ledna oznámí výsledky vyšetřování kauzy Galaxy Note 7

Krátce před koncem roku 2016 ukončil Samsung interní testování problémů u Samsungu Galaxy Note 7. Připomeňme jen to, že se za tímto modelem táhne nelichotivá historie, v rámci které byla první generace stažena a nahrazena novou, u které byly použity baterie jiného dodavatele. Ovšem ani to nepomohlo, některé telefony se stále přehřívaly a několik desítek kusů vzplanulo, takže Samsung nakonec spustil druhou svolávací akce a telefon úplně stáhnul z trhu.

A podle jihokorejského zdroje, Samsung po několikaměsíčním výzkumu odhalí veřejnosti svá zjištění zhruba v polovině ledna. Přesná příčina vznícení Notu 7 je tedy již známa, ovšem zatím pouze v úzkém kruhu nejvyšších manažerů Samsungu. Ti si od brzkého zveřejnění slibují jakési „očištění“ značky, protože doposud se situace okolo problematického Notu 7 řešila pouze v úrovni spekulací.

A pokud bychom si na ně mohli vsadit, bude Samsung problémy s Galaxy Note 7 zřejmě odkazovat na kombinaci několika různých faktorů. Tím nejzásadnějším bude zřejmě samotný návrh telefonu, v němž baterie údajně neměla dostatek prostoru.

Via Phonearena

Diskuze (7) Další článek: Na Vánoce dostali Češi nové LTE smartphony. V síti O2 jich přibylo čtvrt milionu

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Sága, Průběh, Interní testování, Vyšetřování, Velká baterie, LED, Galax Note, Samsun, Průběh ledna, Sam, Zjištění, Note, Galaxy note, Svolávací akce, GAL