Samsung ukázal testovací Galaxy S10 s 5G. Výřez v displeji má vskutku netradiční

Qualcomm dnes na svém každoročním summitu na Hawaii představí očekávaný Snapdragon 855, již včera však na stáncích americký gigant ukázal demoverzi smartphonu s podporou sítí 5G. Jednalo se o zatím neznámý telefon od Samsungu, a při pohledu na něj vás zcela jistě napadne to, že se určitě jedná o Galaxy S10. Podle víceprezidenta produktového marketingu Samsungu, Justina Denisona, však hardware prezentovaného modelu ještě nebyl finalizován...

Prezentovaný smartphone byl určen pro síť operátora Verizon, a byl nasazen v krytu a s ním zastrčen v dokovací stanici DeX Station. Telefon měl rozměrově blízko ke Galaxy Note 9, na levém boku nechybělo tlačítko Bixby, na těle byl přítomen i sluchátkový konektor, na zádech se pak nacházel duální fotoaparát. Největší bizarností však byl samotný výřez v displeji, Samsung totiž „odkousnul“ pravý horní roh, a to dost výrazně. Při rozsvícení displeje tak byla patrná výrazná „vlna“.

A protože měl telefon široké rámečky nad a pod displejem, tento výřez ze zprvu jeví jako absolutní nesmysl. Pokud však k fotkám přidáme pohled na nedávno uveřejněné rendery, vypadá to skutečně na předprodukční Galaxy S10+, jen s tím rozdílem, že dvojitý „průstřel“ není dotažen do konce, takže je výřez pro selfie ještě pevně spojen s okolními rámečky.

Jak to bude s 5G sítí v České republice?

V telefonu běžel Android Pie s nadstavbou One UI, a to nejzajímavější bylo možné dohledat v horní liště. Místo „4G LTE“ zde svítila datová síť „5G UWB“. Americký operátor Verizon totiž na Hawaii postavil dočasnou testovací 28GHz 5G síť. Smartphone byl zapojen v dokovací stanici, připojen k televizi a v reálném čase streamoval 30Mbps 4K videa se snímkovací frekvencí 60 fps. Na závěr byl prezentován i ukázkový videohovor mezi dvěma buňkami v 5G síti. Otázka zatím visí nad spotřebou baterie při takto datově náročných streamech, podle zástupce Verizonu je však na tyto otázky „ještě brzy“.

Zdroj PCMag

Diskuze (31) Další článek: Češi, Poláci a Finové milují Honor. Na Black Friday kupovali jeho telefony jako zběsilí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Sluchátkový konektor, Justin, Net, Síť, Snímkovací frekvence, GAL, Reálný čas, PCmag, Úkaz, Samsung Galaxy s, Sam, Hawaii,