Samsung ukázal možnosti Linuxu, který si spustíte přímo v prostředí DeX

Samsung již loni v říjnu představil řešení Linux on Galaxy, které umožní v desktopovém režimu Samsung DeX spustit plnohodnotnou distribuci Linuxu dle vlastního výběru. Prvotní inspirací byl vývoj mobilních aplikací, který může probíhat celý přímo v telefonu. V Linux on Dex může být spuštěno vývojové prostředí Eclipse, a vývojáři tak mohou vyvíjet a debugovat na jednom a tom samém telefonu.

Samsung na videu po několika měsících konečně ukázal, jak bude spouštění Linuxu vypadat. Jednoduše otevřete aplikace Linux on Galaxy, v niž si vyberete dostupný Linux. V případě videa výše se jedná o Ubuntu 16, který se aktivuje krátce po poklepání na obrazovku. Samsung dodává, že firmy mohou i nadále využívat výhod MDM systémů i zabezpečené platformy KNOX. Aplikace Linux on Galaxy by mohla být uživatelům zpřístupněna ještě v průběhu letošního roku.

Takto bude vypadat Ubuntu spuštěné v režimu Samsung DeX:

Diskuze (10) Další článek: T-Mobile chce rozjet 5G síť už v roce 2020. Nabídne i obdobu Siri a chytré brýle

Témata článku: Samsung, , , , , , , Pro +, Prostředí, Aplikace, Telefon, Knox, Linux on DeX, Sam, Desktopový režim, Letošní rok, Režim, Samsun, SPU, Zabezpečená platforma, Kter, Úkaz, Ubuntu,