Samsung ukázal budoucnost displejů. Těšte se na nové skládací hybridy a notebooky

Samsung na akci IMID 2021 ukázal budoucnost svých displejů, a nás zaujaly zejména inovace skládacích displejů. První novinkou je odolnější skládací displej ve velikosti vnitřního panelu Galaxy Z Fold3, který je certifikován na 200 tisíc přeložení v pokojové teplotě a také na 30 tisíc přeložení při teplotách okolo - 20°C! Je tedy zřejmé, že se skládací displeje do budoucna stanou ještě odolnější.

Další zajímavou ukázkou byl koncept 7,2" displeje „Flex In & Out“, tedy panelu, který můžete složit nadvakrát. Celá displejová plocha připomíná tabletový displej, jehož součástí jsou dva panty. Jeden je vnější (á-la Huawei Mate X2), druhý vnitřní známý z Galaxy Z Fold3.  Displej můžete složit do kompaktní podoby ve tvaru písmena Z, která vám umožní hybrid používat jako běžný, byť trochu tlustší, telefon s menším displejem.

Odolnější skládací displej od Samsungu (až do -20°C):

Třetí zajímavou novinkou byl prototyp 17,3" notebooku se skládacím displejem v poměru stran 4:3. V polorozevřeném stavu můžete zařízení používat jako plnohodnotný notebook, na polovině displeje se zobrazí operační systém, na druhé pak dotyková klávesnice nebo třeba dotykový gamepad. V případě úplného rozevření se z notebooku stane externí OLED monitor, k němuž můžete připojit další zařízení.

Koncept nadvakrát skládacího displeje od Samsungu:

Zdroj Samsung Display

Diskuze (2) Další článek: Apple Watch neslouží pouze k záchraně životů. Tentokrát pomohly lupičům ukrást statisíce dolarů

Témata článku: Samsung, , , , , , , Pant, Huawei Mate, Samsung Displej, Displej, Samsun, ? Displej, Hybrid, Úkaz, Notebook, Pokojová teplota, Budoucnost, Flex In & amp