Samsung Sound Assistant: hrátky se zvukem u smartphonů řady Galaxy

Samsung v průběhu včerejška vydal na aplikačním portálu Google Play novou aplikaci SoundAssistant, která je užitečným doplňkem při správě zvuků na vašem smartphonu řady Galaxy s Androidem 7.0+. Primárně je však aplikace určena pro Galaxy S8 a Galaxy S8+, u loňských Galaxy S7 a S7 Edge např. nejsou k dispozici všechny funkce.

Samotná aplikace se stará o zvukový výstup vašeho telefonu, a možností, které aplikace nabízí, je opravdu celá spousta. Pokud má telefon dva reproduktory, můžete upravit vyvážení levého a pravého kanálu, případně zapnout mono zvuk. Dále lze nastavit, aby stisk regulátorů hlasitosti primárně ovládal zvuk médií a nikoliv hlasitosti vyzvánění. Při úpravě hlasitosti se může zobrazit i plovoucí ikona aplikace, která vás vezme do rychlé nabídky nastavení. V ní můžete nastavit hlasitost na stupnici od 0 do 100, příp. upravit chování ekvalizéru.

Zajímavým přídavkem jsou i tzv. scénáře, v nichž si můžete nastavit chování zvukového výstupu vzhledem k připojeným sluchátkům. Lze to pojmout i jako jednoduché zvukové profily, které mohu být nastaveny v zadaném časovém intervalu ve vybraných dnech. Mnohem zajímavější je však možnost nastavit samostatnou úroveň hlasitosti pro každou spouštěnou a aplikaci zvlášť, a to bez ohledu na aktuální hlasitost. Jednotlivá nastavení pak můžete spravovat v souhrnném náhledu.

Bonusem pro Galaxy S8/S8+, je využití duálního audia pro to, abyste v jednu chvíli mohli přehrávat zvuk ze dvou aplikací najednou. Jedná se také o jedinou možnost, jak „spravit“ nízkou hlasitost podcastů a hudby při hraní hry Pokémon Go. Dále můžete explicitně nastavit, aby se zvuk vybraných aplikací přehrával jen z telefonu, popř. jen z Bluetooth sluchátek. Komplexní aplikaci pro správu zvuků si můžete zdarma stáhnout na Google Play.

Diskuze (3) Další článek: Fantastické vytržení z nudných placek. LG chystá vysouvák se dvěma displeji

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Sound Assistant, Aplikační portál, Sam, Podcast, Sound, Samsun, SMA, Plovoucí ikona, Hrátky, Celá spousta, GAL, Assistant, Zvuk, Zvukový výstup