Samsung představí konkurenci pro Apple Pay. Zároveň s Galaxy S6

Apple v minulém roce společně s iPhony 6 a 6 Plus představil vlastní platební řešení Apple Pay. To není závislé na operátorech a k bezkontaktnímu placení mobilem na terminálech v obchodech využívá technologie NFC. Podobný krok se nyní chystá udělat jeho úhlavní konkurent Samsung. Vlastní platební služba Samsung Pay by podle zdrojů blízkých jihokorejskému výrobci měla být představena v březnu spolu s novým vlajkovým smartphonem Galaxy S6, uvádí server Sammobile.com.

Klepněte pro větší obrázek
Platby LoopPay fungují už nyní s různými telefony pomocí speciálního zadního krytu, ve kterém je uložen modul pro komunikaci s platebním terminálem

Podle prvních zpráv má Samsung přinést své řešení ve spolupráci s technologickou společností LoopPay a karetní společností Visa. LoopPay dodá technologii pro komunikaci s platebními terminály, která nevyžaduje NFC. Bezpečnostní element bude uložen přímo v těle smartphonu. Uživatel bude platit pomocí zabezpečené platební aplikace. Do ní si bude moci uložit několik virtuálních platebních karet vydaných partnerskými bankami. Zcela mimo hru se tak v tomto platebním řešení ocitnou mobilní operátoři, kteří nebudou do řetězce zainteresovaných subjektů vůbec vstupovat.

V blízké době tak zřejmě minimálně na evropském trhu budeme svědky utváření několika různých cest pro „skutečné“ mobilní NFC platby (tedy platby pípnutím telefonu po přiložení k terminálu). Na jedné straně to budou vlastní platby Applu a Samsungu přímo s podporovanými smartphony, dále platby v alianci operátorů a karetní společnosti MasterCard (projekt pod hlavičkou Trevica) a do třetice cloudové HCE platby, které chce v letošním roce na českém trhu spustit společnost Visa.

Diskuze (30) Další článek: Lenovo černým koněm MWC? Vibe Z3 Pro má přinést top výbavu

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Sam, Pře, Samsun, Zdroj blízký, Platební aplikace, Zář, GAL, Pay, Bezpečnostní element