Samsung poptává od Sony snímač IMX300 pro Galaxy S7

Podle dřívějších zpráv plánoval Samsung umístit do připravovaného modelu Galaxy S7 20Mpix snímač ISOCELL vlastní výroby. Mělo se jednat o podstatně vylepšený 16Mpix snímače ISOCELL, který se nacházel u některých modelů řady Galaxy S6. Většina z nich však byla osazena snímačem IMX240 od Sony. 

A právě na něj se Samsung zřejmě obrátí i tentokrát, jihokorejci však mají v hledáčku fotočip IMX300, který je použit u modelů řady Xperia Z5. V současné době se jedná o jeden z nejlepších mobilních fotočipů a Sony si jej chtělo nechat jako exkluzivní výhodu své nejvybavenější řady smartphonů Xperia.

Samsung má ale o fotočip velmi velký zájem, takže je možné, že Sony pod tíhou peněz podlehne, čímž by si jeho Camera divize značně vylepšila finanční výsledky. Je totiž zřejmé, že by Samsung v případě Galaxy S7 odebral miliony těchto fotočipů.

Klepněte pro větší obrázek
Detaily fotosnímače IMX300 od Sony, který je exkluzivně dostupný pouze v řadě Xperia Z5. Samsung se jej však snaží dostat i do připravovaného Galaxy S7

Snímač IMX300 má rozlišení 23 Mpix, ovšem počítá se s tím, že Samsung některé varianty Galaxy S7 vybaví i svým 20Mpix ISOCELL snímačem, a to by byl problém při korektním uvádění specifikací jednotlivých variant. Pokud Samsung snímače od Sony získá, zřejmě softwarově omezí jejich maximální rozlišení na 20 Mpix. Hlavní předností IMX300 je 192bodový hybridní autofocus, který umožňuje extrémně rychlé ostření scény (0,03 vteřiny). Jaké snímky pořizuje, se můžete podívat v naší recenzi Xperií Z5 a Z5 Compact.

Via Phonearena

Diskuze (5) Další článek: Vertu opět mění majitele. Luxusní značka teď patří Číňanům

Témata článku: Samsung, Sony, , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Sony Xperia P, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Dual, Pro +, Pop