Samsung odebral poslední aktualizaci ATCT pro Galaxy S20 Ultra z OTA serveru

Zatím poslední aktualizace pro Galaxy S20 Ultra, verze ATCT, má několik problémů, kvůli kterým ji Samsung stáhl z aktualizačního OTA serveru. Primárním důvodem je zřejmě zelený nádech displeje ve spouštěných aplikacích a hrách třetích stran, který se objevuje pouze při 120 Hz obnovovací frekvenci. Intenzita tohoto „filtru“ se navíc průběžně mění, a to podle nastaveného jasu displeje. Problémy začínají od zhruba 30% jasu. Zprávy ze zahraničí hovoří i o pomalejším superrychlém nabíjení, což se však v našem případě nepotvrdilo. 

Samsung v průběhu víkendu update ATCT z aktualizačních serverů stáhl, takže pokud jste jej ještě nestihli nainstalovat, bude se vám verze ATCH tvářit jako ta nejaktuálnější. Poměrně překvapivě však Samsung na serverech ponechal verzi ATCT pro Galaxy S20 a Galaxy S20+. V případě „plusové“ varianty se nám sice chyba zatím neukázala, podle zpráv se zahraničí se na ní, byť v menší míře, zelený přeliv objevuje také. Samsung přislíbil brzkou aktualizaci, která tento softwarový neduh opraví. Zatím jedinou možností, jak se zelené vyhnout, je přepnutí na základní 60 Hz obnovovací frekvenci.

Redakční představení Samsungů řady Galaxy S20:

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Via Sammobile

Diskuze (10) Další článek: RECENZE: Alcatel 3X (2019) – až 128 GB paměti pro nenáročné

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Verze, Via Sammobile, Server, Samsun, Intenzita, Aktualizace, Poslední aktualizace, Pro +, Nádech, Jas, ATCT