Samsung na CESu ukazuje unikátní displej. Flex Hybrid OLED složíte, rozložíte nebo vysunete

  • Samsung na veletrhu CES vystaví nový typ displeje
  • Flex Hybrid OLED kombinuje výhody skládacího a rolovacího panelu
  • Právě tímto směrem se mají ubírat budoucí skládačky řady Galaxy

Samsung nastínil, kterým směrem se bude ubírat vývoj mobilní zařízení alternativních konstrukcí. Stěžejní novinkou, kterou budou jihokorejci vystavovat již za pár dní na veletrhu CES 2023, je nový hybridní displej Flex Hybrid OLED. Zobrazovací panel je možné složit, rozložit a současně vysunout. V prvním případě dostanete 10,5" zobrazovací plochu s poměrem stran 4:3, při dodatečném vysunutí naroste úhlopříčka panelu na 12,4 palce, a to při poměru stran 16:10.

Podle vyjádření Samsungu má být právě tento displej využit u budoucích smartphonů, tabletů a notebooků. Jenže, není jedinou novinkou. Na CESu Samsung ukáže i dva výsuvné koncepční panely s názvy Flex Slidable Solo a Flex Slidable Duet. V obou případech se jedná o OLED displeje, které se mohou vyrolovat z jedné či z obou stran najednou, resp. zvětšit svou úhlopříčku ze 13 - 14 na 17,3 palců. 

Klepněte pro větší obrázek
Samsung bude na veletrhu CES vystavovat displej Flex Hybrid OLED, který kombinuje skládací a vysouvací konstrukci. A právě to je směr, kterým by se mohly ubírat budoucí skládačky od Samsungu

I přesto, že se v současné době jedná o panely určené spíše pro notebooky, měl by se tento typ displejů primárně dostat, samozřejmě v menší podobě, do budoucích smartphonů. Nic však zatím nenasvědčuje tomu, že by byly „rolovačky“ v řadě Galaxy za rohem, čekání na nový typ mobilní konstrukce se zřejmě ještě protáhne. 

Budoucnost mobilních displejů podle Samsungu:

Zdroj: Samsungdisplay

Váš názor Další článek: Přemýšlíte nad výměnou baterie v iPhonu či iPadu? Příliš neotálejte, Apple od 1. března zvyšuje ceny

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Displej, Směr, ? Displej, Hybrid, F +, Typ, Veletrh, Samsungdisplay, Panel