Samsung mapuje typy a přednosti OLEDů. Současně potvrdil existenci výsuvných a rolovacích displejů

Displejová divize Samsungu spustila nový portál věnující se éře OLED displejů. Můžeme na něm vidět současné typy ohebných a skládacích displejů i vyvíjené varianty, které mají své jednoznačné označení. Displej Flex B (Bar) je osazen ve véčku Galaxy Z Flip3, jedná se o panel protažený do výšky, který se překládá ve své polovině. Panel s označením Flex S (Square) je použitý u Galaxy Z Fold3. Jedná se o čtvercový displej, který složíte polovinami směrem dovnitř.

Displej typu Flex N (Note) nemá s populární řadou tabletofonů pranic společného, tento panel je určený pro skládací notebooky. Jihokorejský výrobce překvapivě potvrdil i dva další typy konstrukce určené pro smartphony. Displej S (Slidable) Flex je panel, který se vysouvá z těla telefonu. V „zasunutém“ stavu máte před sebou displej běžné velikosti, který se může „natáhnout“ do tabletové podoby. Posledním typem je R (Rollable) Flex, což je displej, který odpočívá uvnitř zařízení, a vysune se až v případě potřeby.

Budoucnost OLED displejů od Samsungu:

Zveřejněné typy flexibilních displejů potvrzují vizi displejové budoucnosti, kterou nám Samsung nastínil již letos v květnu. Na videu jsme mohli vidět prototyp se dvakrát skládacím displejem, který lze z kompaktní telefonní podoby přetvořit do podoby většího tabletu.

A už v květnu nám Samsung prezentoval i představy v oblasti výsuvných displejů, a krátce poté si výrobce nechal patentovat označení Z Roll. Vše tedy nasvědčuje tomu, že Samsung v budoucnu rozšíří portfolio flexibilních zařízení o dvě nové kategorie, které jsou, minimálně, ve velmi pokročilé fázi vývoje, ne-li kompletně hotové. Dočkáme se jich už příští rok?

Zdroj Samsungdisplay

Diskuze (2) Další článek: ČOI zakázala prodej této čínské nabíječky. Při dotyku hrozí úraz elektrickým proudem

Témata článku: Samsung, , , , , , , Flex N, Rollable Flex, Existence, Flex B, Panel, Rollable, Typ, Note, Samsungdisplay, Označení, ? Displej, Displej, Samsun, Flex S