Samsung, Intel a americká FTC jdou do boje proti praktikám Qualcommu

Samsung je největším odběratelem čipsetů od Qualcommu, který si navíc některé čipsety (víme minimálně o Snapdragonu 835) nechává vyrábět právě Samsungem. Jihokorejský výrobce však i přesto společně s americkou FTC (Federal Trade Commision) a Intelem podává žalobu na Qualcomm. Důvodem je neférové počínání ze strany amerického výrobce.

Qualcomm má totiž patentovány technologie, které jsou základem moderních telefonů. Samsung v minulosti požadoval za úplatu licencování těchto patentů, ale nebylo mu vyhověno. Díky tomu jihokorejci nemohou prodávat své čipsety řady Exynos jiným výrobcům, ale mohou je integrovat pouze do svých smartphonů.

Stejné stanovisko jako Samsung má i Intel, obě společnosti jsou navíc zastřešeny názorem od americké obchodní komise. Vypadá to tedy, že se brzy rozjede soudní spor, který se bude opírat, buď o „férovost“ na trhu mobilních čipsetů, nebo o zneplatnění všeobecných patentů týkajících se základních konstrukcí mobilních čipsetů. Jak celý spor dopadne, zřejmě uvidíme až za několik měsíců.

Diskuze (6) Další článek: Nejdražší Huawei se zakřiveným displejem v prodeji. Na kolik přijde Mate 9 Pro?

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Soudní spor, Patent týkající, Federal Trade Commision, Moderní telefon, F +, Pro +, Celý spor, Samsun, Boj, Praktika, Odběratel, Největší odběratel, Patent týkajících, Sam, FTC, Počínání,