Samsung Galaxy Z Fold3 bude mít selfie pod displejem. Ale jen u vnitřního panelu

Samsung se u svých telefonů chystá na velkou premiéru poddisplejové selfie, jejíž existenci naznačil na nedávném videu mapující brzkou budoucnost displejů. Podle internetových spekulací bude selfie pod displejem vůbec poprvé zabudována u skládacího Galaxy Z Fold3. 16MPX foťák Sony IMX471 bude umístěn pod vnitřní 7,5" skládací displej. Vnější 6,2" panel však zůstane věrný tradičnímu průstřelu, v němž najdeme 10MPx fotočip IMX374 od Sony.

Všeobecně se očekávalo, že se Samsung u zadních fotoaparátů budoucí skládačky oproti Galaxy Z Fold2 trochu více „odváže“, jenže pravdou je pravý opak. Pokud budeme věřit spekulacím, dostane hybrid tři 12MPx fotoaparáty. Hlavní snímač doplní širokáč a teleobjektiv s dvojnásobným optickým přiblížením. A tady asi čekalo přeci jen něco navíc...

Galaxy Z Fold3 má podporovat i dotykové pero S Pen, a to opět pouze na vnitřním skládacím displeji. Stylus však budete muset, podobně jako u Galaxy S21 Ultra, přenášet samostatně. Vyloučena navíc není ani zvýšená odolnost, jak jí chce Samsung docílit u skládacích zařízení s pohyblivými součástmi, je nám však zatím velkou záhadou. Premiéra nových skládaček od Samsungu se očekává v průběhu prázdninových měsíců.

Redakční představení Samsungu Galaxy Z Fold2:

Diskuze (1) Další článek: Do Česka přichází Redmi Note 10 5G. Jeden z vůbec nejlevnějších 5G telefonů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , ? Displej, Tron, Pen, Samsun, Panel, F +, Displej, Z Fold