Samsung Galaxy S8 Lite: Jihokorejci po roce připravují ořezanou verzi flagshipu

Čínský certifikační úřad TENAA zveřejnil fotografie zatím nepředstaveného smartphonu, který by se měl, podle svého vzhledu a samotného označení, nazývat Galaxy S8 Lite (SM-G8750). Telefon byl původně v kuloárech označován jako Galaxy S9 Mini. Ořezaná verze loňských „es osmiček“ má existovat i přesto, že se již na trhu prodává řada Galaxy S9, levnější Galaxy A8, a do budoucna se na něm objeví i nové Galaxy A6 a Galaxy A6+. Jak má být vybavena ořezaná verze Galaxy S8?

Telefon vizuálně vypadá jako loňský Galaxy S8. Počítejte tedy s kovovým tělem, dvakrát zakřiveným displejem i se sklem na zádi. Použitý displej má mít úhlopříčku 5,8 palců a rozlišení 2 220 × 1 080 pix, zřejmě se bude opět jednat o Super AMOLED. Nad displejem najdeme 8MPx selfie, na zadní straně telefonu bude umístěn 16MPx snímač s LED diodou a čtečkou otisků prstů. Oproti Galaxy S8 bude chybět snímač srdečního tepu.

Telefon má být postaven na osmijádru Snapdragon 660, grafickém čipu Adreno 512 a na 4GB RAM. Interní úložiště o kapacitě 64 GB rozšíříte microSD kartami až o dalších 256 GB. Konektivita telefonu zahrnuje 4G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, USB 3.1 a NFC. Energii bude dodávat nevyměnitelná baterie o kapacitě 3 000 mAh. Novinka poběží na Androidu 8.0 Oreo s grafickou nadstavbou Samsung Experience 9.0. Prostředí tedy bude vypadat stejně jako u současných Galaxy S8 a Galaxy S9.

Telefon se na trh dostane v následujících měsících a to zřejmě pouze v černé barevné variantě. Na novinku se zcela jistě mohou těšit v Asii, stejnou verzi modelu však otestoval i americký úřad FCC, takže existence S8 Lite v Evropě rozhodně nevypadá nereálně.

Hlavní novinky u Samsungů Galaxy S8 a Galaxy S8+:

Zdroj TENAA

Diskuze (4) Další článek: Číňané dostali do vzduchu 1 374 dronů. Mají rekord a vysvětlují, proč měl „displej“ mrtvé pixely

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S8, Sam, Ořezaná verze, Zadní strana, Americký úřad, Lit, Samsun, Srdeční tep, Vizuál, F +, Galaxy s, Super AMOLED, Certifikační úřad, Telefon, Lít, Grafická nadstavba, LED, Loňský Galaxy