Samsung Galaxy S8 Active oficiálně: rovný AMOLED displej je výsadou jen pro USA

Americký Samsung představil ještě odolnější verzi Galaxy S8+, která se bude v zámoří prodávat pod označením Galaxy S8 Active. Jihokorejci připravovaný model nedokázali uhlídat, protože již několik týdnů zpátky začaly unikat první fotografie a také očekávané specifikace. Většina z dohadů se nakonec ukázala jako pravdivá, Galaxy S8 Active je tak jedinou „es osmičkou“, která si zachovala rovný displej.

Telefon je na první pohled daleko robustnější, výrazné vyztužení převyšující displej je patrné zejména v rozích. Rám telefonu je vyroben z kovu. K zachované odolnostní normě IP68 přidává i standard MIL-STD810G, který mj. řeší i nárazy zařízení, pády či teplotní výkyvy. Úzké rámečky telefonu byly zachovány, 5,8" Super AMOLED displej se však zbavil zahnutých hran. To, aby případné pády obstál bez úhony. Typické zakulacené rohy však i nadále zůstávají.

Základní rozvržení prvků je stejné, jako u „es osmiček“. Vlevo tedy nechybí tlačítko Bixby a regulátory hlasitosti, vpravo zase najdeme zamykací tlačítko. Spodní hrana nabídne 3,5mm jack, konektor USB-C a systémový reproduktor. Snímač otisků prstů je umístěn na zadní straně telefonu vedle 12Mpix fotoaparátu, v nabídce samozřejmě nechybí ani oční skener. Veškerá čidla jsou vměstnána nad displej, a aby byla skryta, mají obě barevné verze přední stranu vždy černou.

 A pokud pomineme odlišný design a větší odolnost, je Galaxy S8 Active hardwarově vybaven stejně jako Galaxy S8+ (recenze zde). Jedinou výjimkou je baterie, jejíž kapacita narostla z 3 500 na rovných 4 000 mAh. Galaxy S8 Active se do prodeje dostane v pátek 11. srpna, a to v černé a zlaté barevné variantě. Telefon bude (zatím) exkluzivně k dispozici pouze u amerického operátora AT&T. Případné prodeje Galaxy S8 Active se v Evropě, i díky blížícímu se Galaxy Note 8, jeví jako vysoce nepravděpodobné.

Samsung Galaxy S8 Active
rozměry a hmotnost: 152 × 75 × 9,9 mm, 208 g
displej: 5,8", kapacitní Super AMOLED, 1 440 × 2 960, 568 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (256 GB), RAM: 4 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (8× Kryo 280, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 7 (Nougat)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
55 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Zdroj ATT

Diskuze (6) Další článek: KFC mobil od Huawei míří do Evropy. S fastfoodem už nemá nic společného, ale jméno si vybrat neumí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Active, Samsung Galaxy S8+, Oficiální fotografie, Hlasitost, Připravovaný model, Active, Byt, Zamykací tlačítko, Základní rozvržení, GAL, Kapacita