Samsung Galaxy S4 Zoom: naše první dojmy [video]

Z jedné strany smartphone, z druhé 16Mpx fotoaparát s 10× zoomem. Podívejme se, co neobvyklá novinka nabízí.

Samsung v polovině června představil svůj nový fotomobil s Androidem, Galaxy S4 Zoom (naše preview si můžete přečíst zde), a zhruba po měsíci nám dorazil do redakce. Pokud mu přiřkneme za vzor model Galaxy Camera, je jasné, že došlo k řadě optimalizací, vzhledem k rozměrům a přenositelnosti celého zařízení. Galaxy S4 Zoom si ochotně vypůjčil označení od úspěšné vlajkové lodi Galaxy S4, přesto musíme očekávat řadu snížených specifikací, zejména co se úhlopříčky displeje, procesoru a paměti RAM týče. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Z čelní strany máme tu čest s klasickým Androidem z pera designérů Samsungu, kde ústřední místo zabírá 4,3" Super AMOLED displej s qHD rozlišením. Podle našich prvních zkušeností se jedná o naprosto dostačující zobrazovač, testy jsou ostré a líbí se nám i syté barvy, absolutní černá i dobré pozorovací úhly. Opačná strana se na druhou stranu tváří jako kompaktní fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zamykací obrazovka, pohotovostní obrazovka, informace o zařízení, vysunutá horní lišta a obrazovka, která se objeví po otočení zoomovacím kolečkem

16Mpix snímač disponuje 10× zoomem, kroužek okolo objektivu pak slouží k přibližování a oddalování při focení a natáčení videa, alternativně můžete též zoomovat dotykovými prvky na displeji. V pohotovosti jím můžete kolečkem vybrat režim, ve kterém se má fotoaparát spustit, Samsung tuto funkci označuje jako Zoom Ring. Líbí se nám propracovaná fotografická aplikace, která nabídne 25 přednastavených režimů i tři programovatelné módy, samozřejmostí je i natáčení Full HD videa s 30 fps. Nemožnost postavení S4 Zoom na rovnou plochu vyvažuje možnost upnutí zařízení do stativu.

Ne vše se ale točí okolo fotoaparátu, s Galaxy S4 Zoom si můžete i plnohodnotně zavolat, jen je třeba zvyknout si na nový způsob držení zařízení. Poměrně překvapivě vystoupnutý objektiv nevadí, protože se o něj dá prsty vhodně zapřít. Nemusíte se bát telefon chytnout přímo přes objektiv, prstem totiž nemůže ani omylem otevřít krytku čočky, protože je přes ní ještě připevněno průhledné sklíčko. Mimo volání stojí za zmínku široká konektivita včetně Bluetooth, Wi-Fi a NFC. V zařízení nalezneme v základu Android 4.2.2 s grafickou nadstavbou TouchWiz poslední generace a slušnou porcí předinstalovaných aplikací. To, co v základu nedostanete, si můžete doinstalovat z portálů Google Play nebo SamsungApps.

Samsung Galaxy S4 Zoom
C1010
rozměry a hmotnost: 126 × 64 × 15,4 mm, 208 g
displej: 4,3", kapacitní Super AMOLED, 540 × 960, 256 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 8 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 1,5 GB, baterie: 2 330 mAh
procesor: Samsung Exynos 4210 (2× Cortex-A9, 2 GHz, 45nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 16MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
32 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Aktuálně se pouštíme do testu zařízení, pokud máte k testovanému produktu nějaké dotazy, ptejte se v diskusi pod článkem.

Diskuze (59) Další článek: Motorola Moto X: známe parametry, máme oficiální fotky

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Camera, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 Zoom, Samsung Galaxy S4-A, #zoom, Samsun, Zoom, Sam, Opačná strana, Samsung Galaxy s, Galaxy s, GAL,