Samsung Galaxy S20 FE má přijít o Exynos 990. Na Snapdragonu poběží i LTE verze

U Samsungu Galaxy S20 FE se chystá zajímavá rošáda. Smartphone určený pro LTE sítě pohání Exynos 990, jihokorejci však v Česku souběžně nabízejí i Galaxy S20 FE 5G, který je postavený na Snapdragonu 865. Podle leakera Ice Universe však Samsung brzy ukončí výrobu LTE verze Galaxy S20 FE ve stávající podobě, nová varianta poběží na Snapdragonu 865+! 

Je však otázkou, zda se tento oživený smartphone dostane i na trhy, kde se již v současné době prodává 5G verze telefonu. Podle našeho názoru se nové „ef éčko“ dostane jen tam, kde se v současné době 5G verze neprodává. Oživený telefon, jehož čipset může podporovat 5G sítě, však zřejmě zůstane jen u LTE sítí. Doplňkový 5G modem tak s největší pravděpodobností zůstane nevyužit.

Pokud se informace potvrdí, bude to zřejmě poslední kaňka za čipsetem Exynos 990, který se Samsungu dvakrát nepovedl. V Evropě na něm byly a stále jsou postaveny řady Galaxy S20 a Galaxy Note20, které sice mají slušný výkon, ovšem mobilní hráči u telefonů pocítí zvýšené zahřívání čipsetu a následný CPU throttling, což se Samsungu částečně podařilo eliminovat u letošního Exynosu 2100. Samsung zatím oficiální cestou nic nepotvrdil, takže bude třeba počkat, jak se situace nakonec vyvrbí.

Redakční představení Samsungu Galaxy S20 FE:

Zdroj Twitter

Váš názor Další článek: Google vyhrál 10letou právní bitvu kvůli Javě v Androidu a nemusí platit miliardy

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Kaňka, Ica Universe, Verze, Zahřívání, Samsun, Evropa, Česká republika, Čipset, F +