Samsung chystá Galaxy Xcover 4s: další obrněnec, specifikace opět průměrné

Od recenze odolného Samsungu Galaxy Xcover 4 už uplynuly bezmála dva roky, a tak je logicky čas na jeho nástupce. To se nám brzy splní, protože Samsung plánuje uvést do prodeje další generaci Xcoveru. Už samotný název Xcover 4s však naznačuje, že změny nebudou až tak radikální. A, i když bychom chtěli raději plnohodnotnou výkonnější „pětku“, spokojit se budeme muset s odolným modelem, který opět poběží na průměrném hardwaru. 

Samsung Galaxy Xcover 4 (SM-G398F) dostane 5" LCD displej s rozlišením 1 280 × 720 pix a jemností 294 ppi. Ovládací prvky Androidu Pie se přesunuly do tlačítkové podoby pod displej, všechny klávesy budou mít povrch nepatrně zdrsněný, aby na nich neklouzal palec. Na pogumované šasi navazuje zadní strukturovaný kryt, který půjde odcvaknout. I přesto, že smartphone disponuje odolností IP68 a MIL-STD810G (má přežít pád za 120 cm), bude 2 800mAh baterie uživatelsky vyměnitelná.

Redakční představení aktuální generace Xcover 4:

Hlavní fotoaparát s rozlišením 16 MPx (f/1.7) a přisvětlovací diodou doplní na přední straně 5MPx kamerka pro selfie se clonou f/2.2. Výpočetní výkon dodá známý Exynos 7885 s 3GB operační pamětí, 32GB úložiště půjde rozšířit microSD kartami. Telefon bude vážit 172 gramů, nabíjet jej budete přes konektor USB-C a do hry se dostane i klávesa Xcover, která vám po stisknutí spustí vybranou aplikaci nebo funkci. Galaxy Xcover 4s má jít do prodeje v Německu již 12. června s cenovkou okolo 250 EUR, tj. cca 6 400 Kč.

Zdroj WinFuture

Diskuze (1) Další článek: Honor 8S je letošní nejnižší model čínské značky. Cena ale mohla být příznivější

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Xcover 4s, Xcover, Samsun, Německo, Klávesa, Displej, Rozlišení, Android Pius, Obrněnci