Samsung chce dobýt ztracené pozice. V Číně už prodal půl milionu Galaxy S10

Samsung je světová jednička ve smartphonech, o jednom trhu ale může bez příkras říct, že se mu tam ukrutně nedaří. Tím trhem je Čína – bašta mnoha tamních výrobců, které Číňané milují a tím pádem tam Samsung (ale ani Apple) nedokáže příliš uspět. Přitom v minulosti ovládal zhruba pětinu čínského trhu. Ale to byl rok 2013, než začalo Huawei hrát první smartphonovou ligu, než začalo expandovat Xiaomi, než se objevily sesterské značky Oppo a Vivo.

Jihokorejci přesto nezlomili nad čínským trhem hůl a i tam nabídli zákazníkům aktuální špičkovou řadu smartphonů Galaxy S10. Podle informací portálu Gizmochina.com se v Číně za dva týdny od uvedení prodalo půl milionu kusů modelů řady S10. Před rokem přitom modely S9 potřebovaly ke stejné metě skoro měsíc. Samsung si tedy ověřil, že i dnes dokáže technologiemi rozmlsaného čínského uživatele zaujmout.

Výrobce na čínském trhu podpořil prodeje S10 velmi štědrou akcí se šrotovným. Pokud tam zákazník koupí některou z novinek běžným způsobem, zaplatí klasicky plnou cenu v podobné výši, jaké máme v Evropě. Pokud ale odevzdá svůj starý smartphone, získá slevu 60 % u modelu S10e, 50 % u S10 a 40 % u S10+. Nejnižší model tak může mít čínský zájemce už za dva tisíce jüanů, tedy zhruba 7 tisíc českých korun (bez daně). A to už je nabídka, která zřejmě překoná i lásku Číňanů ke svým domácím značkám.

Diskuze (11) Další článek: Foťák Xperie XZ3 prošel testem DxOMark. Na špičku nejlepších fotomobilů ztrácí

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10e, Evropa, Cin, Samsun, Půl milionu, Sam, Model, Pro +, Čínský trh, Gizmochina, Číňan