Qualcomm Snapdragon 820 se dočká optimalizací od Samsungu

Samsung příští rok představí model Galaxy S7, který měl být původně postaven na novém čipsetu Exynos M1. Samsung ale zřejmě nevyrobí dostatečný počet čipsetů, takže určité regionální varianty místo toho vybaví procesorem Snapdragon 820. Některé zdroje dokonce hovoří o tom, že by čipset od Qualcommu měl mít mezi „essedmičkami“ převahu. Zprvu to může vypadat jako nelogický krok, ovšem Samsung si tento procesor „vyrábí sám“, takže to pro něj neznamená prakticky žádné náklady navíc.

Klepněte pro větší obrázek
Základní informace o Snapdragonu 820

Ovšem po pokažené reputaci Snapdragonu 810 se Samsung usilovně věnuje úpravám a optimalizacím Snapdragonu 820, který je vyráběn 14nm FinFET technologií. Tedy stejnou, která je použita pro výrobu čipsetu Exynos 7420 použitého např. u Galaxy S6, S6 Edge nebo S6 Edge+. Plánované úpravy zahrnují přepsání části kontrolního programu mikroprocesoru, což má pomoci snížit zahřívání čipsetu. A pokud nepomohou softwarové úpravy, poupraví Samsung princip chlazení čipsetu na hardwarové úrovni. 

I přesto, že Qualcomm v červenci propustil 15 procent svých zaměstnanců, vkládá do Snapdragonu 820 veškeré své naděje. Od nového čipsetu si slibuje až 40% nárust grafického výkonu a současně o 40 procent menší energetickou náročnost vzhledem k Snapdragonu 810. 

Via Sammobile

Diskuze (13) Další článek: Zneužití bezkontaktních karet se navzdory slibům jen tak nehradí

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Dostatečný počet, Mikroprocesor, Qualcomm® Snapdragon®, Qualcomm Snapdragon, Přepsání, Samsun, Sam, Qualcom Snapdragon