První render Samsungu Galaxy Note 9: vzhled se zřejmě změní jen minimálně

Samsung na druhou polovinu roku připravuje další generaci tabletofonu Galaxy Note 9. Z pohledu designu by se však na stávajícím konceptu nic výrazného měnit nemělo. To ostatně nasvědčuje i první zveřejněný render, na němž vidíme údajně finální podobu tabletofonu Galaxy Note 9. 

Největší změny se odehrají uvnitř telefonu. Novinka se má dočkat čtečky otisků prstů integrované v Super AMOLED displeji (á-la Vivo), a to na místě, kde u dřívějších generací řady Galaxy Note bývalo domovské tlačítko. Spekuluje se také o upgradu baterie na 4 000 mAh nebo o stereoreproduktorech. Samsung má u tabletofonu použít stejný přístup jako u Galaxy S9, k hlavnímu reproduktoru ve spodní hraně se bude v režimu Dolby Atmos přidávat i reproduktor nad displejem. Ve výbavě nebude samozřejmě chybět ani stylus S Pen.

Očekávané srpnové představení Notu 9 však může být poměrně výrazně uspíšeno. Samsung totiž již nedávno otestoval americkou verzi Galaxy Note 9 (SM-N950U) v benchmarku Geekbench, a my pro vás máme první specifikace telefonu. Běží na Snapdragonu 845 (v Evropě bude nahrazen Exynosem 9810) a 6GB RAM. Ta má být v Evropě opět odlišná, konkrétně rovnou 8GB. Při prvním spuštění v telefonu poběží Android 8.1 Oreo s grafickou nadstavbou Samsung Experience 9.0.

První pohled na loňský tabletofon Galaxy Note 8:

Zdroj Twitter via Phonearena

Diskuze (9) Další článek: Xiaomi Redmi S2 je levný smartphone, který jde na selfíčka s umělou inteligencí

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Telefon, Geekbench, Hlavní reproduktor, S PEN, Mini +, Spodní hrana, Dolby Atmos, Galaxy note, První render, Finální podoba, Vzhled, První specifikace, Render, GAL, Samsun,