Přímá konkurence pro iPad Pro. Samsung Galaxy Tab S7 dostane 120Hz displej

Segment tabletů sice rok od roku klesá, takže tablety ze středního cenového segmentu prakticky vymizely. Na trhu najdete levnější méně vybavené modely nebo naopak špičkové tablety, které lze využít i pro práci. Jedním z takových bude i Galaxy Tab S7, který zatím vypadá na jeden z nejzajímavějších tabletů letošního roku. A již teď je jasné, že půjde po krku iPadu Pro.

Řada Galaxy Tab S7 bude sdružovat první dva tablety od Samsungu s podporou 120Hz obnovovací frekvence displeje. Větší verze označená jako Tab S7+ dostane obří baterii s typickou kapacitou 10 090 mAh, u které je uváděna jmenovitá (minimální) kapacita 9 800 mAh. Menší verze tabletu dostane 7 760mAh baterii. Kovové tělo bude na první pohled dost podobné předchůdci Galaxy Tab S6, na zádech dokonce zůstal magnetický slot pro dobíjení dotykového pera S Pen i fotomodul pro duální fotoaparát. 

Menší model s 11" displejem však bude o něco větší než zmiňovaný Galaxy Tab S6, plusová varianta má nabídnout 12,4" AMOLED displej. Úhlopříčka panelu a kapacita baterie by měly být největší rozdíly mezi oběma tablety, tedy pokud nepočítáme možné rozdílné paměťové konfigurace. Oběma tabletům propůjčí výkon Snapdragon 865 s podporou 5G. Představení nových modelů řady Galaxy Tab S7 by se mělo odehrát 5. srpna. Na stejné akci Unpacked zažije premiéru i řada Galaxy Note20, skládací Galaxy Fold 2 i nové hodinky Galaxy Watch 3

Redakční představení Samsungu Galaxy Tab S6:

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Displeje jako den a noc. U Note20+ bude špičkový, u Galaxy Note20 spíše úsporný

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Displej, Samsun, Ica Universe, Tab S, Tab, DOS, MAh, ? Displej, Přímá konkurence, Pro +, Kapacita, Pen,