Potvrzeno. V Evropě se můžeme těšit na Samsung Galaxy Note 6

Po roční odmlce si Samsung opět vzpomněl na Evropu. Tak by se dal parafrázovat příběh loňského Galaxy Note 5, která se k nám do prodeje nedostal, a jeho letošního nástupce, Galaxy Note 6. O tom, že by se nový Note měl letos dostat i do Evropy, jsme vás informovali již dříve, ovšem „potvrzení“ vám přinášíme až nyní.

Na čínském portálu Weibo se totiž objevilo označení veškerých připravovaných variant nového Notu, který má kódové označení „Grace“. V rámci seznamu narazíme na dvě výrazné změny. Jihokorejský v prvé řadě ořezal počet označení regionálních variant, např. americké modely se již neštěpí dle operátorů ale nabídnou jednotné označení SM-N930U. V Koreji nabídne dvě varianty N930S a N930K, v Číně a Hong Kongu pak N9300, v Japonsku N930D. Zbytek světa by si pak měl vystačit s variantami N930F a N930FD (patrně Dual SIM varianta).

Klepněte pro větší obrázek
Všechny varianty připravovaného Samsungu Galaxy Note 6, nechybí mezi ani evropská varianta, kterou najdete na posledním řádku

To je vstřícný krok do optimistické budoucnosti, kdy by Samsung mohl najednou aktualizovat všechny regionální varianty jednoho modelu (čti: ideálně pouze jednu). Potvrzení evropské varianty pak přichází na posledním řádku „Grace EUR OPEN“.

Připravovaný Galaxy Note 6 má být osazen 5,8" Super AMOLED displejem, tělo má mít zvýšenou odolnost dle normy IP68. Tabletofon má běžet na čtyřjádru Snapdragon 823 s 6GB RAM, novinkou v rámci senzorů bude zřejmě i skener očí.

Diskuze (10) Další článek: Huawei si věří. Letos chce prodat o 30 % smartphonů více

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Galax Note, Vstřícný krok, Evropská varianta, Sam, Galaxy note, Letošní nástupce, Jednotné označení, Note, Pot, GAL, Samsun