Odolnost především. Chystaný Samsung Galaxy Xcover 5 poběží na Exynosu 850

Samsung v průběhu března začne prodávat odolný Galaxy Xcover 5, který bude nástupcem dva roky starého Galaxy Xcover 4s. Samsung sice zatím oficiálně žádné detaily k telefonu nepotvrdil, únik z německého webu WinFuture však můžeme brát jako hotovou věc. Zdroj prozradil, jak technické specifikace, tak i design a koncovou cenu. Při pohledu na hardware je však již teď jasné, že si vyšší odolnost vůči vnějším elementům vybere daň v podobě slabšího čipsetu.

Galaxy Xcover 5 nabídne robustní plastové pogumované tělo, které bude podporovat odolnost IP68 a také americký armádní standard MIL-STD810G. Displej bude chráněn odolným sklem Gorilla Glass 6, bude se však jednat o obyčejný 5,3" TFT panel s rozlišením 1 480 × 720 pix. Nad panelem bude v širokém rámečku umístěna 5MPx selfie (F2.2), na zádech nás čeká pouze jeden 16MPx snímač se světelností 1.8 a s dvojitou přisvětlovací diodou. Zadní skořápka však půjde z telefonu sejmout, takže 3 000mAh baterie bude uživatelsky vyměnitelná. Dobijete ji zrychleně přes USB-C 15 Watty.

Připomeňte si starší Galaxy Xcover 4s od Samsungu:

Výpočetní výkon však bude zřejmě velkým zklamáním. Osmijádrový Exynos 850 se čtyřmi 2GHZ jádry Cortex-A55 rozhodně nebude trhat výkonové rekordy. Ještě, když se jedná o dva roky starý čipset nižší třídy. Alespoň že telefon dostane 4GB RAM a 64GB paměť, kterou si rozšíříte microSD kartami. Poblíž baterie budou i dva sloty pro nanoSIM. Telefon nabídne mobilní data v sítích LTE, Bluetooth 5.0 či NFC. Poběží v něm Android 11 s grafickou nadstavbou One UI 3.0. Xcover 5 se bude v Evropě nabízet od března pouze v černé verzi a to, v přepočtu, zhruba za 7 990 Kč.

Zdroj WinFuture

Diskuze (3) Další článek: Sony zlevnilo vlajkové Xperie. Ušetřit můžete až 4 tisíce korun

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Čipset, Odolnost, Přisvětlovací dioda, Telefon,