Nainstalujte si Bixby a další vychytávky z Galaxy S8 do starších Samsungů

Včera jsme si ukázali, jak v Galaxy S7 najít předinstalovanou aplikaci pro nahrávání displeje, dnes jsou to některé vychytávky z Galaxy S8, které lze instalovat do S7 s Androidem aktualizovaným na verzi 7.x Nougat. Jde o nový launcher, hlasového asistenta Bixby a také nový režim Always On Displej.

Nejprve je třeba stáhnout launcher z Galaxy S8 (stahujte zde). V Nastavení - Aplikace vyberete z kontextové nabídky Zobrazit systémové aplikace a u položky D. str. TouchWiz odstraníme data a paměť ze záložky Úložiště. Následně můžeme nainstalovat launcher z Galaxy S8. Pokud se vyskytne nějaká chyba, opakujte odstranění dat z TouchWizu.

Po prvním spuštění je launcher trochu zpomalený, jakmile se inicializuje, problémy se sekáním zmizí. Jakmile máte nainstalováno, můžete přejít k instalaci hlasového průvodce Bixby (stahujte zde). Nainstalujte jej, následně podržte prst delší dobu na ploše a vyberte položku Nast. domovské obrazovky a otevřete Nastavení Hello Bixby. Následně je třeba telefon restartovat. Po najetí můžete na ploše posunutím doprava otevřít rozhraní Hello Bixby, nepočítejte však s tím, že by na vás průvodce mluvil česky. Maximem je angličtina a korejština.

Dalším krokem je vypnutí režimu Always On Displej (Nastavení - Zobrazení - Always On Display). V Natavení - Aplikace - Zobrazit systémové aplikace - Always On DIsplay - Úložiště odstraňte data a paměť. Následně nainstalujte Always On Displej z Galaxy S8 (stahujte zde). Vraťte se do nastavení, opět jej zapněte a můžete jej dále bez problémů používat. Pokud se telefon zasekne nebo výrazně zpomalí, znovu vymažte v nastavení data a paměť.

Pozn.red: Redakce neručí za případné škody způsobené instalací softwaru mimo aplikační portál Google Play.

Zdroj XDA

Diskuze (12) Další článek: O2 zpřístupní LTE virtuálním operátorům. Zatím ne všem, ale jsme na dobré cestě

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, GAL, Samsun, Bixby!, Angličtina, Nový launcher, Tapa, Nový režim, Korejština, Galaxy s, Samsung Galaxy s