Kultovní Diablo bude již brzy na mobilech jako MMOARPG! Dočká se Android i iOS

Kultovní mlátička se již brzy dostane na displeje smartphonů. Blizzard na své herní akci Blizzcon 2018 oznámil spoustu novinek, mezi nimiž vyčnívá chystaná mobilní hra Diablo Immortal. Bude se jednat o kultovní předělávku „hack-and-slash“ Diabla, která dějově zapadne mezi Diablo II: Lord of Destruction a Diablo III. A zatímco tyto zmiňované hry byly k dispozici pro PC a herní konzole, novinka se dostane pouze na displeje smartphonů s Androidem a iOS. Co si od toho slibovat?

Cinematic trailer ke hře Diablo Immortal:

Diablo Immortal je označováno jako MMOARPG (Massively Multiplayer Online Action RPG), takže v herním světě potkáte i další hráče, se kterými můžete spolupracovat či je rovnou vzít s sebou do dungeonů. Likvidací nepřátel budete dostávat zkušenosti a také zbraně či zbroj. Ve hře bude šest hratelných class, každá se svými vlastními specifiky, další class se ve hře mají objevit později. Důležitý je však přechod od ovládání pomocí myši a klávesnice na dotykové prvky, podle Blizzardu však má být ovládání úplně „přirozené“. 

Záběry z hraní Diablo Immortal:

Blizzard však zatím neoznámil, kdy přesně hra vyjde. Na Google Play se tak můžete zatím pouze předběžně zaregistrovat. Produktová karta hry na AppStoru v době psaní článku vytvořena ještě nebyla. Znám není ani formát hry, zatím to vypadá na bezplatnou hru s in-app nákupy, což by formátu Diabla mohlo hodně ublížit. Oficiálně však zatím nic potvrzeno nebylo.

Zdroj Diabloimmortal

Diskuze (7) Další článek: Red Hydrogen One jde do prodeje. Za první holografický displej si výrobce nechá pekelně zaplatit

Témata článku: , , , , , Mobil, Ovládání, DIA, Bezplatná hra, Diablo Immortal, Kult, Dungeon, Herní svět, Hra, Herní konzole, Displej smartphonů, Brzy, Herní akce, MOBI, Jak, Blizzard, Class, Diablo, Immortal, Produktová karta,