Konečně správný přístup k VR. Galaxy S8 má mít 4K displej a dva foťáky

Oficiálně představen zatím nebyl ani chystaný Galaxy Note 7, a už se spekuluje o modelech Samsungu pro příští rok. Z dřívějška již víme, že se rok 2017 u jihokorejců ponese ve znamení skládacích zařízení, ovšem v ústraní nemá stát ani neustále soupeření s Applem.

Určitým vodítkem může být to, že se v souvislosti s Galaxy S8 spekuluje o dvojici fotoaparátů na zadní straně. Obdobně by na tom mohl být i připravovaný iPhone 7 Plus, který se na trh dostane ještě letos. „Es osmička“ od Samsungu však s největší pravděpodobností nebude v prodeji dříve, než v březnu příštího roku. O dodávku „duálního fotoaparátu“ se má nečekaně postarat divize Samsung Motors (SEMCO), které se jinak věnuje automobilovému businessu.

Tou nejdůležitější informací je ale samotný displej připravované „es osmičky“, který by měl být vhodnější pro účely virtuální reality. Jeho rozlišení má být 2 160 × 3 840 pix, což by se mělo podepsat pod daleko jemnějším obrazem v brýlích Gear VR. Pro srovnání, současné modely řady Galaxy S7 mají rozlišení 2 560 × 1 440 pix, na jedno oko v brýlích Gear VR tak připadá matice 1 280 × 720 pix. Pokud se potvrdí UHD rozlišení u „es osmičky“, připadne na jedno oko v Gear VR plocha s rozlišením 1 920 × 1 080 pix. 

Samsung Galaxy S8 by mohl být poháněn Snapdragonem 830, který by měl být díky výrobní 10nm FinFET technologii energeticky efektivnější, než stávající čipsety Exynos 8890, které jsou vyráběny 14nm procesem. Vše je ale zatím ve stádiu prvotních spekulací, do oficiálního představení Galaxy S8 se může ještě leccos změnit. A pokud by se skutečně potvrdila přítomnost UHD displeje, budeme čekat také baterii s větší kapacitou, která by „žravý“ displej dokázala zásobovat dostatečně dlouho.

Via Wccftech

Diskuze (6) Další článek: Vodafone Platinum 7 je převlečený Alcatel Idol 4s, ale o 2 tisíce levnější

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone 7 Plus 128GB, Apple iPhone 7 Plus 256GB, Apple iPhone SE, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB