Jeden z prvních uživatelů Samsungu Galaxy Fold se podělil o spoustu detailů

Samsung Galaxy Fold bude v předobjednávkách k dispozici od konce dubna, na pulty obchodů se dostane 3. května. Ovšem to se v Evropě týká pouze vybraných patnácti zemí, mezi nimiž ČR nefiguruje. O tom, že finální verzi Galaxy Fold už nyní někdo používá, není pochyb, a právě jedna z těchto osob se na Twitteru rozpovídala o drobných detailech a zkušenostech z používání.

Oba díly Galaxy Fold v zavřeném stavu nejsou v úplné rovině, dotazovaný dává za příklad desky pořadače. Mezi oběma polovinami displeje je tak v zavřeném stavu drobná mezera. V současné fázi mají aplikace delší prodlevu při přepnutí z vnějšího na vnitřní displej, jako příklad je dáván prohlížeč Chrome, který někdy webové stránky při otevření Foldu nepřekreslí na větší plochu. To však můžeme přikládat předfinálnímu firmwaru.

Co je však zřejmě finální je, je překlad v displeji, který je sice vidět, ale ne nějak výrazně. Při dotyku prstu má jít cítit, při zapnutém displeji s minimálně 70% jasem však vidět již není. Pokud vnitřní displej napozicujete do pravého úhlu, displej se vypne. Samsung tedy nepočítá s tím, že byste Fold ovládali v polorozevřeném stavu.

Užší vnější displej je určen pro vše, co běžně děláte na smartphonu, můžete na něm např. hrát hry, byť většina uživatelů k tomu využije právě vnitřní displej. Každý z displejů však může mít odlišnou sadu domovských obrazovek s různými zástupci aplikací a s widgety. Na pozadí se počítá s tapetami na míru šitými Foldu, které bude možné samostatně stáhnout i z obchodu Galaxy Store. V samotném prostředí čekejme Android 9.0 Pie s nadstavbou One UI 1.2. Výdrž hybridu je podobná jako u Exynos varianty Galaxy S10+, očekávat tedy můžeme jeden náročný pracovní den, příp. dva dny méně náročného využívání.

Galaxy Fold pohání Snapdragon 855 a jako vůbec poprvé je v něm použito úložiště typu UFS 3.0. Benchmark AndroBench u něj uvádí rychlost sekvenčního čtení 1 512 MB/s, u zápisu pak 418 MB/s. Pro srovnání, u 12GB Galaxy S10+ jsou rychlosti 950 MB/s, resp. 306 MB/s. Ultraširokoúhlý 16Mpx fotoaparát SAK2L4SX vyrobil Samsung, 10Mpx duální selfie dodalo Sony (použitým fotočipem je IMX 374).

Podívejte se, jak se ovládá a používá Samsung Galaxy Fold:

Samsung Galaxy Fold bude ve vybraných zemích v Evropě startovat na částce 2 000 EUR, což dělá v přepočtu 51 500 Kč.

Zdroj Twitter

Diskuze (27) Další článek: Huawei Watch GT v dalších dvou provedeních. Přidávají nové ciferníky a monitoring více sportů

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Fold, F +, Evropa, Exynos varianty Galaxy, Displej, Česká republika, Samsung Galaxy, Pořadač, Spousta detailů, Samsun, Fold, Detail, Uživatelé,