Je to oficiální. Samsung přislíbil updaty Androidu až po tři následující generace

Samsung na akci Galaxy Unpacked zmínil, že se jeho vybrané smartphony mohou těšit až na tři následující generace Androidu, a dnes to máme formou tiskové zprávy černé na bílém. Jihokorejci reagují na aktuální situaci na mobilním trhu, kdy si uživatelé nechávají telefony déle, než dříve, a proto svým uživatelům nabídnou systémové aktualizace Androidu po delší dobu.

V praxi se tak aktualizační politika Samsungu přiblíží Pixelům od Googlu, které také dostávaly a dostávají tři následující generace Androidu, a také Microsoftu. Ten u Surface Duo taktéž slibuje tři roky updatů. U jihokorejské značky bylo přitom až dosud nepsaným pravidlem, že se topmodely mohly těšit jen na dvě následující verze Androidu. Nově k nim můžete připočíst ještě jednu verzi Androidu navrch, navíc se tato nová politika netýká jen smartphonů řady Galaxy S a Galaxy Note, ale také tabletů z řady Galaxy Tab S, skládacích hybridů a také vybraných modelů řady Galaxy A!

Kupříkladu letošní Galaxy S20 se může těšit na tři updaty Androidu, loňské Galaxy S10 budou aktualizovány až po Android 12. Z tříletých upgradů budou těžit i majitelé smartphonů vyšší střední třídy, jmenovitě Galaxy A51 a Galaxy A71, které budou aktualizovány až na Android 13! A nezapomnělo se ani na Lite modely Galaxy S10 Lite a Galaxy Note10 Lite, což je pro spoustu stávajících uživatelů jistě příjemný bonus navrch. 

Které modely se tedy mohou těšit na tři generace updatů Androidu:

Zdroj Samsung News

Diskuze (11) Další článek: Google začne v září vypínat Play Music. Návod, jak přenést data do YouTube Music

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy A71, Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Note10, Samsung Galaxy Note10 Lite, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Note20, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 512GB, Samsung Galaxy S10 Lite, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+ 1TB, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB,