Jaký bude Samsung Galaxy Note 10? Změn bude dost, průstřel se dostane doprostřed

Samsung už se pomalu připravuje na brzký příchod tabletofonu Galaxy Note 10 (kódové označení Da Vinci), což je zřejmé i z posledních spekulací. Ty navíc potvrzují, že z loňského Galaxy Note 9, alespoň co se týká designu, nezůstane kámen na kameni. 

Čekali jste, že se u Galaxy Note 10 dostane řada na průstřel v displeji? Hádali jste správně, jenže tentokrát nebude u pravého horního okraje displeje, ale v jeho prostředku. V případě základní verze tabletofonu (ano, budou dvě) má být v displeji samostatná menší selfie kamerka, v případě verze s přídomkem Pro má být zase duální. Dynamic AMOLED panel dostane protáhlejší poměr stran 19:9 a také výrazně tenčí rámečky. Třeba bude dvakrát zakřivený panel vypadat podobně jako na grafice přímo od Samsungu.

Změní se i design zad, z nichž zmizí tradiční horizontálně vyrovnané fotoaparáty, které se přemístí „do semaforu“ na levý bok zadního krytu. Záda tak mají připomínat spíše Galaxy A9 (2018), samozřejmě bez čtečky otisků prstů, která bude součástí displeje. To umožní pod centrální část zadního krytu vměstnat větší baterie, v případě Galaxy Note 10 má mít kapacitu 4 300 mAh, v případě větší Pro varianty pak čekejte rovných 4 500 mAh (podobně jako Galaxy A70). 

Na zádech má být připraven čtyřnásobný fotoaparát. Hlavní 12MPx snímač s variabilní clonou, optickou stabilizací a PDAF doplní druhý 12MPx snímač s 2× optickým přiblížením. Třetím do party bude 16MPx ultraširokoúhlý snímač, jako čtvrtá má být připravena ToF kamerka pro rozpoznání hloubky ostrosti. Podle některých zdrojů však má být ToF snímač exkluzivně dostupný jen u varianty Pro. Interní úložiště se má zrychlit přechodem na paměti UFS 3.0, výkon evropské verzi zřejmě opět dodá Exynos 9820.

Toto je první pohled na aktuální generaci Galaxy Note 9:

Představení Galaxy Note 10 očekáváme v tradičním termínu, tedy koncem srpna.

Zdroj Twitter

Diskuze (4) Další článek: Jen Trumpův zdvižený prst? Huawei dostal tříměsíční přechodnou licenci

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , MAh, Samsun, Da Vinci, Kamerka, Jak, Displej, DOS, Universe, Zadní kryt, Snímač, Tof kamerka, Průstřel, Galax Note, PDAF,