Huawei a Honor umazává nevýhody. Do telefonů už dostanete většinu sociálních sítí

Novější modely smartphonů Huawei a jeho dceřiné značky Honor nepodporují služby Googlu a zároveň nemají ani přístup do obchodu Google Play. Tím se zhoršuje dostupnost i dalších aplikací, které sice Google nevlastní ani neprovozuje, ale uživatel se k nim jednoduše nedostane. Největší bolest je pak v případě sociálních sítí, které patří mezi vůbec nejrozšířenější aplikace.

Huawei a Honor se tuto situaci snaží řešit už od chvíle, kdy byly jeho telefony od Google Play odstřiženy. Nyní se dá říct, že se k většině aplikací sociálních sítí dá dostat, ale nikoli z jediného zdroje. Bude potřeba kombinovat různé přístupy a aplikace, v nichž nám nyní Honor udělal trochu více jasno.

Widgety, webové verze a APK instalace

Nejpřímější cesta vede k aplikacím TikTok a Viber – ty najdete už od začátku přímo v oficiálním marketu AppGallery. Tamtéž se dají i vyhledat aplikace Facebook a WhatsApp, pouze pro instalaci budete přesměrováni na stránky těchto sociálních sítí, kde si stáhnete .apk soubor. Ten se poté instaluje do telefonu, předtím je nutné v systému povolit instalaci z externích zdrojů (tzn. mimo market AppGallery).

Jiný nástroj slouží pro vyhledání a stažení Instagramu a Messengeru (od Facebooku). Je to aplikace Petal Search, která je nově u telefonů Huawei a Honor předinstalovaná a projevuje se rovnou na pohotovostní ploše v podobě vyhledávacího políčka.

Nejkomplikovanější cesta vede k YouTubu, a to proto, že je přímo navázán na chybějící služby Googlu (GMS). Aplikace v telefonu správně fungovat nebude, proto je potřeba ji obejít pomocí widgetu MoreApps a webového rozhraní, nebo aplikace YouTube Vanced, která poslouží jako prostředník mezi Googlem a platformou Huawei/Honor.

MoreApps je v novějších sestaveních softwaru předinstalovaný, nebo jej lze stáhnout z AppGallery. Přejetím současně seshora a zespoda obrazovky dvěma prsty otevřete nastavení obrazovek. Vyberte widget MoreApps s Google službami a otevřete YouTube prostřednictvím webového prohlížeče. Stejným způsobem si můžete otevírat i další Google služby z widgetu. Pokud vám víc vyhovuje ovládání YouTube přes aplikaci v telefonu, zkuste YouTube Vanced. Po přihlášení ovládáte svůj účet jako obvykle.

Diskuze (38) Další článek: Válka o Fortnite graduje. Apple vyhrožuje blokací vývojářských účtů, to by ohrozilo i ostatní hry

Témata článku: Honor, Huawei, , , , , , , , , , , , , , YouTube Vanced, Instalace, Widget, Telefon, DOS, MoreApps, AppGallery, Petal, Sociální síť, Bolest,