Galaxy Note 5 je v nových barvách a možná dorazí i do Evropy

Samsung letos poprvé nedopřál svůj špičkový tablet se stylusem Galaxy Note 5 evropskému zákazníkovi a místo něj poslal do prodeje alternativu se zahnutým displejem, ale bez stylusu, Galaxy S6 Edge+. Možná šlo o experiment, který měl ověřit, zda je stylus pro konzervativnějšího evropského uživatele opravdu důležitý.

Klepněte pro větší obrázek

Nyní ovšem svitla naděje, že Galaxy Note 5 se do Evropy nakonec dostane. Podle portálu gadget-talk.ro, jenž se odvolává na zdroje blízké pobočce Samsungu v Rumunsku, mají phablet po novém roce nabídnout tamní operátoři. Je málo pravděpodobné, že by měl zrovna rumunský trh, kde jako operátoři působí pobočky nadnárodních firem Orange, Deutsche Telekom a Vodafone, nějakou zvláštní výjimku a ve zbylých evropských zemích by se s uvedením nepočítalo.

Galaxy Note 5 tak bude zřejmě následovat tržní cyklus loňského phabletu Galaxy Note Edge, který se na některé trhy včetně toho českého dostal s několikaměsíčním zpožděním proti jeho představení na veletrhu IFA 2014. Samsung nicméně dostupnost Notu 5 v Evropě zatím oficiálně nepotvrdil.

Klepněte pro větší obrázek

Zařízení je ovšem podle očekávání velmi populární v domovské Jižní Koreji, a tak Samsung pro tamní trh připravil dvě nové barevné varianty. Chybět nesmí samozřejmě růžovo-zlatá barva a k ní se přidá ještě titanově stříbrná varianta. V Koreji tak mají na výběr celkem z pěti barev Galaxy Note 5 (starší barvy jsou zlatá, šedočerná a bílá). Cena zařízení zůstává stejná.

Diskuze (8) Další článek: Reportáž: Souhra lidí a strojů v superskladu Amazonu

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Hlavní hvězda, Galaxy note, Několikaměsíční zpoždění, Zlatá barva, Galax Note, Bar, Tržní cyklus, Špičkový tablet