Co očekávat od řady Galaxy S21? Víme vše podstatné, Samsung si úniky neuhlídal

Samsung má v polovině ledna představit trojici modelů řady Galaxy S21, a my už máme, mimo specifikací, i slušnou představu o tom, v jakých barevných variantách se bude nová modelová řada nabízet. Je sice možné, že Samsung zvolí pro různé trhy různé barevné odstíny, úniky zatím hovoří o tom, že základní Galaxy S21 s 6,2" AMOLED displejem bude k dostání v bílé, šedé, fialové a růžové. To stejné platí i o 6,7" „plusové“ variantě, jen s tím rozdílem, že růžová bude chybět.

Nejvýkonnější Galaxy S21 Ultra s 6,8" Dynamic AMOLEDem bude nabízen se stříbrnými nebo černými zády v matném provedení, ovšem i u tohoto modelu má být na zádech plast! Evropa by však měla v dubnu dodatečně dostat další tři barevné odstíny, a to tmavě modrou, hnědou a titanovou. Ultra má také podporovat ovládání stylusem, ovšem S Pen bude k dispozici jen jako doplňkové příslušenství. V základní krabici jej nenajdete.

V Evropě poběží telefony na Exynosu 2100 (s podporou 5G) doplněném minimálně 8GB RAM a také 256GB úložiště. Pouze S21 Ultra bude ještě nabízena s dvojnásobnou kapacitou úložiště, podpora microSD karet má být u všech telefonů zachována. Nejnižší model bude osazen 4 00mAh akumulátorem, S21+ dostane 4 800mAh baterii. V případě Ultry čekejte ještě 200mAh navíc. Fotografická výbava bude u S21 a S21+ dost podobná. Máme čekat trojité fotoaparáty se 64MPx teleobjektivem, Ultra dostane hlavní 108MPx snímač a dva teleobjektivy.

Nová řada Galaxy S21 bude představena 14. ledna, předobjednávky budou spuštěny o den později. Do prodeje se trio smartphonů dostane 29. ledna, tedy o 14 dní později. 

První pohled na letošní Samsung Galaxy S20 Ultra:

Via VoiceLetsgodigital

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (12) Další článek: Skoro každý Čech letos nakoupil na e-shopu, více než polovina objednávek je z mobilu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Barevný odstín, Úložiště, Odstín, Podpora microSD, Model, Via Voice, Samsun, Teleobjektiv, Evropa