Bezdrátová sluchátka AirPods budou mít pod stromečkem jen ti nejrychlejší

Bezdrátová sluchátka AirPods, která představil Apple už v září spolu s iPhonem 7 a která měla částečně eliminovat vypuštění analogového 3,5mm konektoru z těla telefonů, to na trh v původně ohlášeném říjnovém termínu nestihla. Nebývá časté, aby Apple odkládal avizované produkty, a tak se začalo spekulovat, proč mají AirPods zpoždění a kdy nakonec do prodeje dorazí.

Klepněte pro větší obrázek

Nyní už víme, že AirPods to jako letošní vánoční dárek v termínu do 24. prosince stihnou jen u nejrychlejších zájemců. Na českém Apple Storu jsou sluchátka k předobjednání za původní astronomickou sumu 4 990 Kč. Během dnešního dne se dostupnost posouvala od úterý 20. prosince až do současné dodací lhůty 4 týdny. Pokud tedy objednáte až teď, dorazí sluchátka v první polovině ledna.

AirPods jsou mezi headsety výjimečné svou absolutní bezdrátovostí, kdy ani obě sluchátka mezi sebou nespojuje žádný kabel. Každé tak obsahuje vlastní výpočetní jednotku, baterii a musí být náležitým způsobem synchronizována. Právě náročná konstrukce mohla stát za zdržením komerčního prodeje. Přesný důvod zpoždění Apple zatím neuvedl.

Diskuze (23) Další článek: Finská legenda ožívá. Zatím jen jako „hloupá“ a tlačítková Nokia 150

Témata článku: Apple, , , , , , , Air, Sluch, Komerční prodej, Strom, Ustřižený kabel, Str, A/B, Mít, Bezdrátová,